Puan vermedi·312 syf.····Okunma: 16 Mayıs 2022 14:57 İlk kitabın sonundaki o korkunç olayın ardından gelen Aaron, bu kitabımızda epey ön planda olan bir karakter. Çok kez herkese yardım etmiş ve bir sürü çocuğu kurtarmış, yazarın deyişiyle "ölümden yaşam kuran" bir karakter. İlk kitapta anlatılan Aaron'a ve bu kitapta yaptığı iyi şeylere bakarsak melek gibi biri ama bana hiç de öyle gelmedi. Yaptığı anlaşmayla herkesin arkasından işler çevirmesi ona güvenmeme sebebim olurken istemediği halde Victoria'yı öpmesi, odasından çıkmaması, William'a karşı yaptığı kıskançlıkları da onu hiç sevmememe sebep oldu. Yaptıklarından sonra özür de dilese bir sürü güzel şey de yapsa onu affedemem.
Kitabın adının ne kadar anlamlı olduğunu okudukça anladım. Gül bahçesi mükemmel olduğu kadar üzücü bir bahçe. Umarım oraya Victoria ve William'ın birlikte gittiklerini de görürüz.
William demişken, onu o kadar özledim ki kavuşana kadar ne zaman William gelecek ne zaman gideceğiz diye sabırsızlanıp durdum. Sonra bazı olaylar yüzünden tekrar uzaklaştık ve ben yine kavuşacağımız günü bekliyorum... Kötü niyetli biri olmadığını biliyoruz ona haksızlık yapmayalım.
Victoria 18 yaşına kadar hayatı öğrenmemiş, insanlarla düzgün iletişim kurmamış, saraydan dışarı adım atmamış biri olduğu için olaylara doğru tepkiler veremeyebiliyor. Bu konuda onu ilk kitaba yaptığım yorumda eleştirmiştim. İnsanlara çabucak alışması ve davranışları garip demiştim. Bu kitaptaysa onu daha iyi anladım. Çünkü o ne yapması gerektiğini bilmiyordu. :( Bu yüzden Aaron'a, William'a veya Alexander'a tepki göstermesi ya da dinlemesi gereken yerlerde bunu yapmadığında ona kızmadım.
Bazı yerlerde de Victoria o kadar güçlü ve kendine güvenen bir kadın oldu ki gurur duydum. Evin içinde GO GIIRRRRLLL diye bağırdığımı bir ben bilirim bir de artık siz ahshahzhwhs
Bunun dışında kitaplarda yan karakterlerin hayatlarına yer verilmesini çok seviyorum ve diğer çocukların gençlerin hayatını okumak da bu seride beni en çok etkileyen şeylerden birisi. Özellikle Adelina'nın anlattıkları çok zor yaşanmışlıklardı ve buradan sonra Victoria'nın farkındalık kazanması da güzeldi.
Yani kitapta tek olumsuz bulduğum yer Aaron'un davranışları. O da ileride yaptığı gizli saklı işler açığa çıkacak ve zaten bayıldığımız bir karakter olmayacak gibi hissediyorum. Bakalım artık.
Kitabın benim için beklenmedik bir sonu vardı. Yazar yine bizi şaşırtmayı başarmış. Açıkçası buradan sonra neler olacağını yine tahmin edemiyorum.
Kitap çok akıcıydı ve hızlıca okuyup bitirirken bu kadar çabuk bittiği için üzüldüm de. Bu seriyi çok seviyorum ve devamını beklemek benim için zor. Yine kısa zamanda 3. kitap çıkarsa çok mutlu olacağım. Zaten ilk kitabı okuduysanız çok beklemeden bunu da okuyun. Yıldızlı günler
Instagram: mahibookie