Puan vermedi·232 syf.····Okunma: 25 Nisan 2022 18:47 "Bir varmış; bir yokmuş
Evvel zaman içinde
Kalbur saman içinde
Develer tellal iken
Pireler berber iken
Ben dedemin beşiğini tıngır mıngır sallarken…" diye başlar "Onlar ermiş muradına. Biz çıkalım kerevetine. Gökten üç elma daha düştü, kimin ne muradı varsa, onun başına…" diye biterdi çocukken dinlediğimiz masallar. Çocuk aklımızla bizi alır büyülü dünyalara doğru fantastik yolculuklara çıkarırdı.
Sevmeyen yoktur sanırım masal dinlemeyi. Büyüdükçe dinlemenin yerini okumak aldı, anne olunca da sadece okumak değil anlatmak. Benim çocukken çok sevdiğim masalları oğlumun da okumasını istediğimden bir arayışa girmiştim. Tam da bu sırada karşıma @mayakitap ın masal dizisi çalışması çıktı. Gerçekten çok başarılı bir çalışma gerçekleştirmişler. Setinin kapak tasarımı, sayfa tasarımı, içinde yer alan resimler tıpkı benim çocukluğumda okuduğum masal kitapları gibiydi.
#türkmasalları kitabı #ignaskunos un derlemelerinden 17 adet masal içeriyor. 180.sayfadan itibaren ise 5 adet #romenmasalı na yer verilmiş. Aslında böylece iki kültür arasındaki motif farklılıklarını da rahatlıkla görebiliyoruz.
@mayakitap sayesinde çocukluğuma geri döndüm adeta. Şimdi bu güzel masallar oğlumun kitaplığında yerini alacak. Sizler de benim gibi bu konuda bir arayıştaysanız ya da masalları seviyorsanız bu seri tam da sizlere göre
Ayrıca her kitap için, o kültüre göre hazırlanan ayraçların tasarımı da harika