2022 70. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2022 14:37
Beni tanıyanlar fantastik kitapları ne kadar sevdiğimi bilirler. Okurken o evrende, farklı canlı türlerinin arasında hayal ederim kendimi. Paralel evrenler, boyutlar arası gizli geçitler, büyüler... Sadece kitaplar değil filmler, diziler arasında da en sevdiklerim fantastik olanlardır. Seyrederken görsel şölen yaşatırlar adeta. Okurken de bu görsel şöleni kafamın içinde yaşarım ben. Ve tam olarak böyle bir kitap önerisiyle geldim bugün sizlere. Kahramanımız Yankı dedesinin ölümü haberini alınca anne ve babasıyla birlikte Yalova'ya doğru yola çıkar. Oraya vardıklarında annesi ve babasını yalnız bırakmak için köşkün ormanlık arazisinde bir yürüyüşe çıkar başına geleceklerden habersiz. Peşinde birinin olduğunu hisseder yürürken ve bu konuda haksız da sayılmaz. Aras'tan başkası değildir peşindeki. Peki Aras kim mi? İşte bu sorunun cevabıyla olaylar başlıyor aslında. Aras, Yankı'nın dünya elçiliği görevini yürüten ailesinin koruyucusudur. Ancak bu görevi erkekler yürüttüğü için Yankı'nın bundan haberi olmamıştır. Yankı bunları öğrendiği sırada anne ve babasını başına gelenler ise onı elçilik görevini kabul etmeye zorlayacak, mücadele dolu bir göreve başlayacaktır. Riyakarlar denilen evren katili bir yapının gerçek anlamda dünyayı yok etmek adına uğraşlarını yok etmek adına girişilen bu olağanüstü savaşta Yankı'nın görevi neydi? Bu görevde başarılı olabilecek miydi? Yazarımızın kalemiyle ilk defa tanıştığım ama kesinlikle çok başarılı bulduğum bir kitaptı. Zaten bence fantastik kitap yazmak başlı başına hayranlık gerektirecek bir başarı, çünkü herkes öyle bir hayal dünyasına sahip olamaz. Kitanın sonunda "son" yazmasına rağmen seri olduğunu öğrendim ve bu beni inanılmaz mutlu etti. Çünkü sonunu okuduğumda "yok artık, burada da bitemez. Mutlaka devamı olmalı" demiştim. Umarım yazarımız serinin devamı için bizi uzun süre bekletmez. Okumak için şimdiden sabırsızlanıyorum çünkü
Ateşten KafesSelda Ozan Kuruçay · Ateş Yayınları · 014 okunma