2022 6. kitabı
Öykü okumayı sever misiniz? Ben önceden de çok severdim ama özellikle Ömer doğduktan sonra uzun roman okumaya fırsat bulamadığım için Öykü okumayı daha cok tercih ediyorum. . . Modern Mecnunun Manifestosu @modernmecnununmanifestosu Mustafa Altun tarafından kaleme alınmış 4 kısa öyküden oluşan okurken sıklıkla altını çizdiğim cümlelerle ne haklı bir isyan dedirten bir öykü kitabı. Adaletsizlik ve özgürlüğe pranga vuran her şeye bir başkaldiri var öykülerde. Dört öyküde de dikkatimi çeken kahramanın iç sesine ya da kendi kendine yazdığı mektuplara yer verilmiş olması oldu. Bu iç monologlarla yazarın okuyucuya vermek istedigi mesajı daha özgürce ifade edebildigini düşündüm açıkçası. Iste onlardan birkaç alıntı: Mutlu ve huzurlu bir hayat yaşamak için çok büyük başarılara ve paraya ihtiyaç olmadığını öğrenecekler. Yalansız konuşunca tanıştım kendimle, acizliğimle. İyi bir avcı olmanın iki altın kuralı vardır. Birinci kural, az konuşup çok dinleyip avını tanımak ve onun zayıf tarafını bulmak. İkinci kural ise saldırmak için doğru anı beklemektir.
Modern Mecnun'un ManifestosuMustafa Altun · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık KDY · 202226 okunma