2022 73. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2022 22:37
Tahsin Bey; Maraş' ın hatırı sayılır ailelerinden birisidir. Gülter, Tahsin Bey ve Melek Hanım' ın 5 çocuğundan birisidir. İşgallerden dolayı Tahsin Bey ve ailesinin Maraş, İstanbul, Ankara, Maraş ve tekrar Ankara' ya gitmeleri ve bu süreçlerde başlarına gelenlerin anlatıldığı gerçek bir yaşam öyküsü... Hiçbir sır sonsuz kadar gizli kalamaz. Tahsin Bey ile Melek Hanım' ın sakladıkları sır neydi? Nasıl ortaya çıktı? ️"Şehirde asayişin bozulmasını istemiyorum. Mondros Ateşkes Antlaşması'nın 7. Maddesine dayanarak burada sükûneti sağlamak için gönderildim. Sizlerin hakkında birçok şeyi biliyorum. Eğer antlaşmaya uymaz ve bize karşı bir örgütlenmeye girişirseniz bundan sizleri sorumlu tutacağımızı bilmenizi isterim." ️"Merak etmeyin her şey düzelecek. Kökleri olmayan ağaç toprakta tutunmaz. Burası bizim toprağımız, bizim köklerimiz var burada. Onlar bir çalı olmaktan ileri gidemez. O çalıyı da koparıp atacağız." ️"Şunu unutma Guvernör! Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olamaz." ️Osmanlı devletinin son yıllarından Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan Maraş-İstanbul-Ankara hattında geçen gerçek bir yaşam öyküsü. ️”Zaman, demir raylar üzerinde ilerlerken Arzu’yu, hem geleceğe hem maziye doğru götürüyordu.
ArzuMurat Yarım · Servet Yayınevi · 202218 okunma