2022 14. kitabı
Ziya Hoca; çocuk yetiştirirken ve eğitirken onların büyüme yolculuklarına eşlik ettiğimiz yolda kullanmış olduğumuz söz kalıplarını, dilimize pelesenk olmuş farkında olmadan devamlı söylediğimiz kelimeleri aslında nasıl yanlış kullandığımızı pek güzel anlatmış. Bir öğretmen olarak Ziya hocanın kitabını hemen alıp okuma istedim evet. Doğrusuyla, yanlışıyla sevdiğim bir milli eğitim bakanıydı benim için açıkçası yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim; geleneksel sınıf düzeni ve ders işleme yöntemlerini eleştiren eski bakanımız Ziya hocamın bu konuda çok da bir şey yapmaması ya da yapamaması… Kitapta hoşuma giden alıntılara geçmeden bir şey daha belirtmek istiyorum: Kitabı okurken, etrafımdan sıkça duyduğum hatta bazen kendimin de kullandığı bir cümle hatırıma düştü sık sık. -derdi çocuk olan diyen bizler, ya da tek derdimiz çocuklar…” !!! Oysa çocuğu dert olarak değil de ebeveynlik yolculuğunda bizlere eşlik eden nadide bir varlık olarak görmeye başladığımızda bu yolculuk inanın çok daha keyifli olacaktır. Kırk Kere SöyledimKırk Kere Söyledim Ziya SelçukZiya Selçuk
Kırk Kere SöyledimZiya Selçuk · Kronik Kitap · 20221,927 okunma