···Okunma: 30 Mayıs 2022 00:00 -Yaşadığı dönemde ki Selçuklu Hanedanlığının tabiri caizse başına bela olan Hasan Sabbah.
-İnandığı İmamın etkisi ile yaşadığı inancı gerçek İslam görüp yaymaya çalışan Hasan Sabbah.
-Bunları yaparken güçlü Selçuklu Sultanları ve Güçlü ordularıyla meydan savaşlarını göze alamayan kan akmasın diyen Hasan Sabbah.
-Selçukluların korkusu ile Göçebe geçirdiği ömrünü Alamut Kalesi ile yerleşik yaşama çeviren Hasan Sabbah.
-Güçlü Selçuklu kuşatmalarına karşı kendini tam 35 yıl koruyan hiç içinden çıkmaya cesaret edemediği Alamut kalesini bir hain ocağı yapan Hasan Sabbah.
-Müslüman Kanının akmasına karşıyım diyip yetiştirdiği "fedai" ismini verdiği hainlerle alçakça suikastler düzenleyen Hasan Sabbah.
-İnandığı yolda yürüyebilmek için her yolu mübah görüp hainlik ile fitne ile fesatlık ile dedikodu ile iftira ile Dönemin Selçuklu Devletini zora sokan Hasan Sabbah.
-Topraklarında yaşadığı devlete o devletin veziri Büyük vezir Nizamülmülke düşmanlık güdüp devlet içinde devlet kuran Hasan Sabbah.
(Kitap Tarih sevenler için güzel bir kitap tavsiye edilir.)