2022 23. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2022 00:00
-Yaşadığı dönemde ki Selçuklu Hanedanlığının tabiri caizse başına bela olan Hasan Sabbah. -İnandığı İmamın etkisi ile yaşadığı inancı gerçek İslam görüp yaymaya çalışan Hasan Sabbah. -Bunları yaparken güçlü Selçuklu Sultanları ve Güçlü ordularıyla meydan savaşlarını göze alamayan kan akmasın diyen Hasan Sabbah. -Selçukluların korkusu ile Göçebe geçirdiği ömrünü Alamut Kalesi ile yerleşik yaşama çeviren Hasan Sabbah. -Güçlü Selçuklu kuşatmalarına karşı kendini tam 35 yıl koruyan hiç içinden çıkmaya cesaret edemediği Alamut kalesini bir hain ocağı yapan Hasan Sabbah. -Müslüman Kanının akmasına karşıyım diyip yetiştirdiği "fedai" ismini verdiği hainlerle alçakça suikastler düzenleyen Hasan Sabbah. -İnandığı yolda yürüyebilmek için her yolu mübah görüp hainlik ile fitne ile fesatlık ile dedikodu ile iftira ile Dönemin Selçuklu Devletini zora sokan Hasan Sabbah. -Topraklarında yaşadığı devlete o devletin veziri Büyük vezir Nizamülmülke düşmanlık güdüp devlet içinde devlet kuran Hasan Sabbah. (Kitap Tarih sevenler için güzel bir kitap tavsiye edilir.)
Alamut'un Piri Hasan SabbahAhmet Haldun Terzioğlu · Panama Yayıncılık · 2018289 okunma