·312 syf.····Okunma: 31 Mayıs 2022 18:43 #Okudukbitti
#SuatDerviş
#KaraKitap
Türk edebiyatına birbirinden değerli ve ne yazık ki çoğu bilinmeyen hatta ulaşılamayan eserler kazandıran, devrimci ve toplumcu görüş açısıyla sosyal adaletsizliğe karşı bayrak açan yazarımızın bu kez Kara Kitap adlı eserini sevgili İbrahim ile birlikte yine büyük keyifle ve merakla okuduk.
İçerisinde ilk yazdığı ve kitaba adını veren Kara Kitap ile birlikte dört ayrı hikayeden oluşuyor eser.
Ne Bir Ses... Ne Bir Nefes...
Kara Kitap
Buhran Gecesi
Fatma'nın Günahı
Bu dört hikayenin aynı kitapta toplanması tesadüf değil. Her biri gotik tarzın etkilerini taşıyor ve yine malesef gotik tarzı Türk edebiyatımızda kullanan yazarlar arasında esamesi okunmuyor Suat Derviş'in.
Genel olarak dört ayrı kadın karakterin hazin yüklü, ürkütücü, karamsar, kasvetli, hastalıklı , ölüm, aşk ve tutku kokan hikayelerinden en çok "Ne Bir Ses... Ne Bir Nefes ve Buhran Gecesi çok etkileyiciydi bana göre. Karakterlerin ruh halleri öyle güzel işlenmiş ki resmen kabusların gerçeğe, tutku ve aşkın cinnete dönüştüğü karanlığın hakim olduğu dünyanın ortasında bulacaksınız kendinizi.
Henüz kalemiyle tanışmayan arkadaşlara bu kitapla başlamalarını tavsiye etmesem de kitabın yazıldığı tarih düşünüldüğünde henüz gencecik yaşıyla gotik tarzda kalemini bu denli güçlü konuşturması bile takdire şayan. Dilerim yazarımızın kayıp tüm yazılarına ulaşılır ve biz de zevkle okuruz. Böyle insanlar kolay yetişmiyor ama çok kolay harcanıyor, yok sayılıyor, unutturuluyor. Değerli yazarımız Osman Balcıgil'in hakkı ödenmez bu konuda. Zira sayesinde tanıdık çoğumuz