2022 5. kitabı
•Gece Yarısı Kütüphanesi ”Belki de hayatın anlamı bundan ibaretti. Kendine tanıklık eden bir dünya gibi olmak.” ”…Ama artık kaybolduğun yerde de kaybolmuş durumdasın. Yani fazlasıyla kayıpsın.” ”…Sen kim olduğunu unuttun. Her şey olmak, hiçbir şey olmamaktır.” ”Neye baktığın değil,ne gördüğün önemlidir.” ”Kaçıp gitmek istediğiniz yerin kaçtığınız yerle aynı olduğunu görmek tam bir aydınlanmaydı. Hapishanenin bir yer değil, bakış açınız olduğunu anlamak.” •Keşkeler bazen içimizi kemirir. Pişmanlıklar dağ gibi üstümüze çöker. Onu öyle yapmasaydım. Keşke söylemeseydim. Keşke kabul etseydim… Bunların sonu asla gelmez. Peki ya pişman olduğunuz konuları seçme hatta seçtiğiniz hayatı yaşama şansınız olsaydı bunu ister miydiniz? Nora Seed pişmanlıklarını taşıyamayan, hayatında hiçbir şeyi beceremediğini düşünen ve artık hayatta olmasaydı her şeyin daha iyi olacağını düşünen durumsal depresyon yaşayan karakterimiz. Her şeyin üst üste gelmesiyle Nora artık ölmeyi ister. Ve o akşam bunu gerçekleştirir. Fakat ölmesi gerekirken kendini bir kütüphanede bulur. Bir nevi araftadır. Gece Yarısı Kütüphanesi onun yaşamadığı, yaşamak istediği, seçmediği hayatlarla doludur.Sonsuz seçenek ve hayatı barındırır. Benim bayılarak okuduğum akıcı, biraz felsefi, derin ve düşündürücü bir kitaptı. Nora ile beraber kendi pişmanlıklarınıza bakmak istemez misiniz ?
İnsan ve Duygular
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598bin okunma