Puan vermedi·392 syf.····Okunma: 03 Haziran 2022 23:22 Hava uyanıyor serisinin ikinci kitabı. Ateş düşüyor.
İlk kitap Vhala’nın savaşa katılmasına karar verilmesiyle bitiyordu.Vhalla artık ordunun malıdır. Solaris imparatoru ondan zafer getirmesini senato ise ölmesini bekliyor. Serinin ikinci kitabı olan ateş uyanıyor, ordunun çöller, uzun yollar aşıp Kuzeye, savaşa gitmesini anlatıyor. Vhalla güçlerini keşfedip, savaşa daha da hazır hale gelirken bir yandan aldirik ile de yakınlaşıyor. Aldirik’in tutarsız davranışları neyi neden yaptığı bu kitapta daha iyi anlaşılıyor. Sevdiğim karakterlerden birkaçı maalesef ölüyor.
Peki bu kitabı okumalı mıyız?Açıkçası okurken çok sıkıldığım anlar oldu ve çok uzun sürede okudum. Hatta üçüncü kitaba geçmeden ara mı versem diye düşünüyordum. Sonlara doğru okuması daha heyecanlı hal aldı, sonu merak uyandırıcı bir şekilde bitti ve diğer kitaba başlayacağım.
Fantastik kitaplar seviyorsanız okuyabilirsiniz ama benim için aman aman bir seri değil şimdilik. İlerleyen zamanlarla fikrim değişir mi onu okudukça göreceğiz.