2022 8. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2022 19:12
Selamlaaar 2020'nin seçilmiş en iyi romanı. Konusunu Kuantum Fiziği ve Paralel evrenlerden esinlerek yazılmış. Herkesin hayatında pişmanlıklar yaşadığı, farklı deneyimler edindiği sonrasında öyle davranmasaydım dediği anlar vardır. Eğer o anlardan devam etseydik,  her birinde farkşı sonuçlar oluşurdu. Şu an ki yaşadığımız noktada olamazdık. Nora, ailesinin ölümü ve abisinin onunla ilgilenmeyişiyle depresyondayken, intihar etmek istiyorken gece yarısı kütüphanesine rastlıyor. Farklı tür kitapların bulunduğu normal bir kütüphane düşünmeyin,  hepsinin kendi hayatının bir versiyonu olduğu kitaplar. Pişmanlıklarının pişmanlık olmadığı yaşamlara gidiyor  geliyor.(paralel evren dedikleri) Konu açısından bakılırsa olaya fantastik kurgu tamam iyi, içerik bakımından küfür ve argo sözler neden bu kadar çok karşim? Bir yerde en iyi roman seçilmek için iki özellik gerekiyor galiba; 1-inançsızlık 2- küfür, argo ve iğrenç şeyler Neden en iyi roman seçilmiş diye merak edip okumuştum, en son kitapla kavga edip sayfalarını falan yırtacaktım. Kısaca gereksiz, okumayın. Konusu tamam falan ama onun yerine kuantum fiziğini paralel evreni merak ediyorsanız (İnanmıyorum) Gidip araştırın. Kitabı çok sevenler kusura bakmayın. Bir kötü kitabın sonuna daha geldik. Bir süre roman okumayacağım sanırım. Hayırlı okumalar :)
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598bin okunma