2022 13. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2022 00:00
Kitabın konusundan bahsetmek istemiyorum çünkü bir serinin beşinci kitabı bu kitap. Tam konuyu anlamak için ilk kitabın konusuna bakılmalı diye düşünüyorum. Kırmızı başlıklı kız serisini inanılmaz severim. En sevdiğim fantastik canavarlar da kurt adamlardır zaten. Seri insanı kurt adama doyuruyor ve yazar o kadar mükemmel karakterler oluşturmuş ki tek biri bile gereksiz değil. Seriyi çok severek okudum ama bu kitabın son kitap olacağını sanıyordum. Ta ki son sayfadaki 'devam edecek' yazısını görene kadar. Evet, bu kitapta diğer dört kitap gibi mükemmeldi ama artık daha ne kadar devam etmeli diye düşünmeden edemiyorum. Hem bir yerde bitsin, sıkmadan tadında bırakılsın istiyorum hem de kitabı bitirdiğim an karakterleri özlemeye başlıyorum. Özellikle de Gavin'ı Gavin, gerçekten kitaptaki en iyi karakter bence. Ada ile olan ilişkisi bende Ada - Dawson ilişkisinden daha güzel hisler bırakıyor. Sürekli Gavin-Ada ikilisini okumak istiyorum. Onları çift olarak düşünmüyorum tabiki. Aksine onların bu aralarındaki kardeş bağına benzer ilişkiye bayılıyorum. Mesela bu kitapta Lanston'un kardeşi için "her şeyimi kaybetmeye göze alırım onun için" dediği anı Gavin hatırlatıp "bende aynısını Ada için yaparım" demesine resmen aşık oldum. Kardeş olmadıkları halde onu bu kadar değer vermesinden çok hoşlanıyorum. Sonuç olarak kitap yine mükemmeldi. Altıncı kitabı da çıktığı gibi alacağım ama bu seri nerede bitecek merak etmiyor da değilim
Gecenin ÇağrısıBüşra Toraman · Ephesus Yayınları · 2022127 okunma