2022 44. kitabı
#okudumbitti #CananAtacan #ÜzerinizeAfiyetBirazKanserOlmuşum #371Sayfa #HaziranAyı1ciKitap Benim için bu kitabı yorumlamak biraz zor. Bende bir kanser hastası olarak okurken hastalık sürecinde yaşananları tekrar tekrar hatırlamış oldum. Gerçi hatırlamış oldum sözü çok yanlış oldu o günler kolay unutulacak şeyler değil. Kendisi kanser olan yazar bir hanımın tedavi sürecinin bitmesine yakın eşinin de rahatsızlanması ve kanser teşhisi almasıyla alt üst olan hayat hikayeleri birde kayınvalide etkisiyle iyice zor duruma gelmiş. Fazlaca bir yorum yapmayacağım bu nokta da. Kitapla ilgili kanser konusunda yazara katılmadığım çok nokta oldu. Bu benim şahsi görüşüm elbette. Kendisinin görüşüne saygı duymakla birlikte bazı noktalarda katılmadığımı da ifade etmek zorundayım malesef. Okurken şunu farkettim devlet hastaneleri ile özel hastaneler arasında tedavi yöntemleri ve tedavi aşamalarında bile cidde farklar var. Hangisi doğru insan şaşırıyor. Şöyle ki, pet cd çekiminde biz devlet hastanelerinde bekleme odasına alınırken cep telefonlarımızı yakınımıza bırakıyoruz. Bunun sebebini bana, hem radyasyon açısından hemde vücudun iyice dinlenmesi gerekliliğinden diye açıklamışlardı. Gözlerinizi kapatıp mümkün olduğu kadar dinlenerek çekime girmeniz sağlıklı sonuç açısından önemli denmişti. Oysa özel hastanede cep telefonu ile dinlenme odasına gitmekle kalmayıp birde tv izlenmesine izin veriliyormuş. Eee insan merak ediyor. Acaba hangisi doğru olan diye. Ben yine de iyi ki devlet hastanesinde tedavi olmuşum diyorum. Keşke insanları her noktada ayırdıkları gibi hastalık konusunda bari ayrıştırmasalar, herkes hak ettiği sağlık hizmetini özel, devlet ayrımı olmadan alabilse. Keşke en azından sağlık ücretsiz olsa. Ama malesef. Çok büyük bir rant kapısı sağlık sistemi. Ve kitapta bu çok net anlatılmış. Yazarın da 9 doktor dolaşıp 10cu doktorda tedaviye evet demesi bile sağlıkta nasıl ciddi bir sıkıntı var anlamaya yetiyor. Herkese sağlıklı ve huzurlu günler... Hiç kimse ama hiç kimse bu hastalıkla sınanmasın. Düşmanım bile diyeceğim ama benim düşmanım yok ️
Üzerinize Afiyet Biraz Kanser OlmuşumCanan Atacan · 5 Şubat Yayınları · 04 okunma