2021 27. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2021 17:18
Bu kitaba başlarken büyük bir hevesle başlamıştım. Yazarının da önce protestan sonra ateist ve en sonunda müslüman olması kitaba olan merakımı arttırmıştı. Fakat kitapta beklediğim manevi atmosferi bulamadım. Fazla ayrıntılarla konularda bazen kopmalar olduğunu gördüm. Hz.Peygamber'in evliliklerinin asıl sebebinin açıklanmaması da bilmeyen okuyucuların zihnini bulanıklaştırabilir. Bunun dışında kitabın Hz.İbrahim'in Kâbe'yi inşasından başlaması ve bazı ayetlerin iniş sebeplerinin açıklanması hoşuma gitti. İlk defa siyer okuyacaklar veya Hz.Peygamber'in hayatı hakkında hiç bilgisi olmayanlar için tavsiye etmem.
Din
Hz. Muhammed'in HayatıMartin Lings · İnsan Yayınları · 20233,611 okunma
1.610 Gösterim
Keşke kitaba başlamadan önce yorumlara bir göz atsaydım. 3 hafta oldu 110 sayfadan ileri gidemedim. Ve bugün yari bırakma kararı aldım Ihanet gibi geliyor ama detaylardan ilerleyemiyorum. Sizinle aynı fikirdeyim ilk siyer için bu kitap tercih edilmemeli
Önceki 1 yanıtı göster
İlk başlarda sıkıcı olabiliyor daha sonra açılıyor. Tabi aile bağlarını anlatırken çok karmaşık olabiliyor eğer o noktalara daha az dikkat edersek her halükarda 3 günde bitirilebilecek bir kitap. Eşleriyle neden evlendiğini açıklamaması en büyük eksikliği olmuş tabi.
1 yanıtı göster