2022 360. kitabı
Okunma: 13 Haziran 2022 08:36
#uykudanöncepandemidensonra isimli #kolektiföykü kitabında #meftun öyküsündeki; kırk kişinin kırk kulbunu tamir edip de kendi kırıklarını yok sayan Nilüfer ile tanımış ve bayılmıştım o kısacık öyküde bile kalemine. Ve işte @dlvngrck ‘nın o pınardan akan kaynak suyu kıvamındaki kalemini doya doya okudum bu kez. Söyleyecek çok sözü olanlardan, olanı biteni görmezden gelmek yerine üstüne üstüne gidenlerden #dilvingerçekarıcı Şakır şakır kanayan bir yaraya parmak basmış bu kitapta da.Bu kez Farilya olmuş çıkmış karşımıza. Farilya yaralı bir çocuğun, kendini olabildiğince tamir edip,güzel ama güzelliğini değil de yüreğindeki iyiliği ön plana çıkarmaya çalışan bir kadına dönüşmüş hali.Evini boşaltıp taşınırken tanışıyoruz Farilya ile.Ruhi’yi çağırmış yine her dertleşmek istediğinde yaptığı gibi.O anlatıyor Ruhi dinliyor belki yüzüncü kez ama ilk kez dinliyor gibi. Ne anlatılır böyle başa sara sara? Elbette #aşk Farilya aşklardan ağzı yanmış vermiş kendine işine ki işi dediğim de şiddete maruz kalan kadın ve çocukları korumaya adamak kendini. Baya aşkta geri vites ama işinde son gaz gidiyorken hayatı, bir çakmakla tüm dengeler allak bullak oluyor. Çakmağın sahibi Batu nam-ı diğer #prens Nasıl oluyor da bir çakmakla birleşiyor yolları, okuyunca görün isterim ben size azıcık devamını anlatayım. Batu ile Farilya neler oluyorsa oluyor şahane bir aşkın içinde buluyorlar kendilerini.Tutkulu, insanın içini kıpır kıpır eden dolu dizgin bir aşk bu.Her ikisi de temkinli adımlar atmaya çalışıyorlar aslında ama aşk, bin kez yaralansa da bin birinciye son hız koşarak gitmek, kendine uygun olmayanı seçmek, kendin olmayan bir dünya yaşamak, baş üstü çakılacağını bile bile ayakları havada gezmek değil midir?Mest olmuş okurken bir yandan hep bir şey dürttü beni.Batu’nun iç sesinde bir gariplik vardı.Tedirgin eden kötücül bir his.Bir yandan aşkın kollarında savrul kızım dedim Farilya’ya bir yandan da bu tekinsiz ortamda tetikte ol diye uyardım.Ah uyardım da ne oldu?Sahi ne oldu dersiniz? Vallahi şahane bir kurguyu enfes bir kalemden okuyup öğrenmek istemez misiniz olan biteni?Bu etkileyici, sarsıcı romanı mutlaka okuyun arkadaşlar, bayılacaksınız. #sağliklavekitaplakalın #keşfet
Prens ÇıplakDilvin Gerçek Arıcı · Yediveren Yayınları · 202290 okunma