Puan vermedi·368 syf.····Okunma: 13 Haziran 2022 10:19 Sahte Sultan biter bitmez hangi konularda spolier yediğimi merak ettiğim için başladım dinlemeye.
Öncelikle seslendirmeden bahsetmek istiyorum. Seslendirme çok monotondu. Özellikle '........' diye güldü şeklindeki bir diyalogda ne bir neşe ne bir gülme vardı. Seslendirme yüzünden kitaptaki tüm karakterler yardıma muhtaç, ezik, mutsuz yaşlı bir amca gibiydi. Buna rağmen konunun akıcı olması, Sahte Sultan' dan az çok karakterleri tanımam kitaptan kopmamamı sağladı.
Kısaca konudan bahsedecek olursak maliye müfettişi Murat bir kurum hakkında yolsuzluk araştırması yapıyor ve yaptığı araştırmanın kurum sahibi Mehmet H.' nin öldürülmesi olayı ile ilişkili olduğu sonucuna varıyor. Olaylar hızlı bir şekilde sonuca bağlanmasına rağmen yolsuzlukların duyulmasının engellenmesi için yapılanlar sayesinde konu birazcık uzuyor.
Kitap bir iktisat uzmanı tarafından ele alındığı için klasik polisiyelerden farklı fakat ayrı bir lezzetteydi.
Ben ikinci kitap Sahte Sultan' ı daha başarılı buldum. Üçüncü bir kitabın da daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bu yüzden heyecanla üçüncü kitabı bekliyorum.