2022 30. kitabı
Bugün sizlere #lalincicegi isimli kitabın yorumuyla geldim. Kitapta beş arkadaşın çocukluğundan itibaren kopmayan bağlarını okuyorsunuz. Aralarından Mirza on yaşlarındayken şehre amcasının yanına gider ve yirmili yaşlarında köye geri döner. Bu arkadaş grubundan Betül, Mirza' yı görür görmez bambaşka duygular hissetmeye başlar ve diğer herkesin de fark etmesi üzerine ona açılır. Lakin Mirza' dan sevgisine karşılık bulamaz çünkü Mirza da başkasını sevdiği ve kavuşamadığı için köye geri dönmüştür. Buradan sonra Betül' ün çektiği tüm acıları sade bir dil ile aktarmıştı yazar. Peki kitabın sonunda neler oluyor? Bu iki karakter birbirini sevebilecek mi? Yoksa üzücü bir aşk hikayesi olarak tarihte yer mi edinecekler? İşte hepsi o son sayfa da gizli. Kitabın kendisine gelecek olursam; kapak tasarımı ve ismi bence çok zarifti. Ama aynı şeyi anlatım dili için söyleyemeyeceğim çünkü anlatım dili biraz fazla sade kalmıştı. ( Duyguları bana çok geçiremedi ne yazık ki) Ayrıca senaryo- tiyatro tarzı yazım şekli kitabı kolayca okutuyordu. En güzel yanı müstehcen birşeyler barındırmaması kesinlikle. Tarzı sevenler şans verebilirler.
Lalin ÇiçeğiMuhammed Mustafa Çetinkaya · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 029 okunma