2022 14. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2022 16:35
Kitabı okurken bir masal okuyor gibi okuyabilirsiniz ama benim gibi meraklı ve araştırmacı biriyseniz bu dans hastalığını çoktan araştırmışsınızdır. Aslında dans etmek normal gelse de, korkutucu ve bir o kadar da ilginç olan kısım bunun bir hastalık olması ve insanların ayakları kanayana kadar hatta ölene kadar dans etmeleri.. Günümüzde 'Huntington Hastalığı' olarak biliniyormuş. Ama hala hastalığın nedenini bilen yok.. 1518 yılından bu yana bir çok fikir yürütülmüş ama nafile.. İşte bizler bu kitapta bu ilginç olayı Frau ve Herr ile okuyoruz. Hem onların aşklarını hem bu cılgın dans hastalığını.. Spoiler vermek de istemiyorum çok ama son bir kaç sayfa beni şok etti. Hiç beklemiyordum.. Okuduktan sonra bi afalladım hatta. Olaylar gözümde canlandı tekrar.. Kitabı bir iki günde rahatlıkla okuyabilir bitirebilirsiniz. Hikaye oldukça güzel ve merak uyandırıcı diyebilirim rahatlıkla. Betimlemeleri, tasvirleri oldukça güzeldi. Ama kitap geçmiş zaman içinde geniş zaman olarak yazılmış olsaydı daha akıcı olurdu diye düşünüyorum. Bazen bazı cümleleri okurken akıcılığını koruyamadığını sezdim. Kısaca dilini çok beğenemedim malesef.. Ve bu bir miktar beni üzdü. Çünkü harika bir Orta çağ yolculuğu yaptım. Keyifle okudum. İyiki okudum.
FrauMurat Terlemez · Luna Yayınları · 2021186 okunma