Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 19 Nisan 2022 00:00 Tarzan ~ Edgar Rice Burroughs
Herkes az çok Tarzan’a aşinadır ve hikayesini biliyordur değil mi? Ama böyle okumak ayrı bir tattı baştan belirtmiş olayım
John ve Alice Clayton gemide çıkan bir isyan sonucunda kendilerini Afrika kıyalarında buluyorlar. Vahşi hayat ve kısıtlı imkanlarla yaşam mücadelesi verirken minik bir bebekleri ekleniyor hikayeye. Sonra da vahşi hayatın darbesiyle hayata veda ediyorlar. Minik bebekleri de vahşi ormanda anne goril tarafından sahiplenilerek yaşamına devam ediyor. Tabii tüm insani özelliklerden ve davranışlardan uzak bir şekilde. Ormanda beyaz tenli ve türlerinden farklı bir canlı var. Ve maymunlar ona Tarzan diyor. Hayal etmenin çok zor olduğu ama kitabı okurken de yazarın diliyle hayatın olağan akışına uyan bir tatta yazılmıştı. Bir yandan “vay canına ” olurken diğer yandan heyecanım zirvede ama miniminnoş duygularla okudum.
Diğerlerinden farklı olduğu belli olsa da öyle benimsenen bir hayat ki o da maymun gibi yaşamaya ve vahşi hayatın bir parçası olmaya başlıyor.
Tam da o sırada ailesinin vahşi hayata maruz kaldığı kulübeyi bulup yepyeni bir dünyayla tanışıp kendi ırkına dair şeyleri keşfediyor. Ama bu bir bebeğin dünyaya gelişi gibi değil. Daha da ötesi. Bir bebek doğduğunda çevrede onunla aynı frekansta tonlarca faktör vardır ama Tarzan için yepyeni ve bilinmezliklerle dolu bir dünya. Bulduğu bir kitapla ve resimlerle karşılaşması beni aşırı etkiledi. Duygu öyle yoğun geçti ki kendimi büyük bir yokluğun ortasında hissettim. Tabii kendi ırkıyla tanışması nununla sınırlı değil. Adada mahsur kalan insanlarla karşılaşması ve daha önce aşina olmadığı tüm şeyleri yaşamasına sebep oluyor insanı insan yapan tüm duygular, özellikler ve tabii ki aşk mahsur kalan insanlardan biri olan profesör ve onun kızı Jane ile hikaye yeniden başlıyor Tarzan, Jane ve onların harika macerasını bi oturuşta okudum ve acilen devamını istiyorum. Beyaz adamımız kendini, dünyayı ve geçmişini keşfettikçe bende mutluluk zirveye ulaşıyor efendim. Kesinlikle okumanız gereken bir güzellik olduğunu belirtmekten gurur duyarım