·344 syf.····Okunma: 19 Haziran 2022 23:34 Aslında bu yazarı seviyorum sürükleyici güzel korku romanları yazıyor. Ama bu kitabı biraz yavandi. Esasında bu kitap ilk yazdığı romanlardan biriymiş, hatta gerçek adını dahi kullanmadığı döneme aitmis. Henüz yazar karakterinin tam oturmadığı bir dönemde yazıldığı zaten kitabı okurken de rahatlıkla anlaşılıyor. Kitap sonunda da yazar bu kitabı yeniden ele aldığında şimdiki düşünce yapisi ile değiştirmemek için kendini zor tuttuğunu söylüyor. Ama konusu güzel cocugunu yitiren bir annenin bir anda çocuğu ile ilgili bir takım paranormal haberler alması üzerine çocuğunu arama süreci anlatılıyor. Konu güzel ve surukleyicili de ama hikaye maalesef neredeyse ilk yüz sayfa sonra akmaya basliyor. Yine de klasik bir korku kitabı şeklinde yazıldığı için başlarda da korku bölümleri var. Eşyaların hareket etmesi, rüyalarla haber verilmesi, yine elektronik aletlerin çalıştırılıp haber gönderilmesi gibi bilindik korku filmi/kitabı sahneleri/bölümleri var. Beni sıkan yer kitabın başında bence gereksiz yere uzatılmış bir şov gecesi anlatımı oldu. Şov gecesi anlatımı bir türlü bitmediği için esas konuya giriş yapılamıyor. Ama en nihayetinde klasik bir korku kitabı olarak güzel vakit geçireceğiniz bir kitap. Ozellikle de 1980 lerde yazıldığı için o dönemki korku kitaplarına bakış açısı ile kitabı degerlendirmek daha doğru olur. O yüzden teşekkürler Kontz, hoş geldin yeni kitap