Her son yeni bir BAŞLANGIÇ
2022 24. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2022 01:14
İntihar Etmekdeki En Büyük Amaç Nedir Ki ? Kendinimi Öldürmek ? Yoksa İcindekileri Öldürmek mi ? Paulo CoelhoPaulo Coelho eseri Bosna Savaşı'ndan sonra 90 li yılların sonuna doğru kaleme almıştır , Kitab ise Ljubljana da daha sonradan hastaneye çevrilmiş bir akıl hastanesinde geçiyor yazarın anlatımı ve desteklemiş olduğu sözler şaheser niteliğinde, Ancak Kitab kimi zaman çok sıkarken kimi zaman ise su gibi akıp giden bir anlatıma sahip , Kitabın Baş kahramanı Veronika ile birlikte orada tanışmış olduğu ve kaderlerini doğrudan etkilediği 3 hastanın da hayat hikayesini kitapta anlatıyor. Olay örgüsü ve hikaye bakımından ustaca düşünülmüş incelikleri sahip. Kitap'ta beni yoran en büyük sebep Kitap içindeki diyalogların zorluğuydu ki zira kimin ne dediğini karıştırdigim durumlar fazlasıyla oldu. Başarısız Bir İntihar Olayından Sonra Başlayan Kitap, Ve Bu 1 Haftalık Hastane Sürecinde Hayatın Asıl Amacını Neden Ölmek Neden Yaşamak İstediğini Sorguladığı Bir Bilmeceye Dönüşüyor Kahraman İçin, Okuduğu Kitaplarda Kendine Ait Birşeyler Bulmak isteyen Okurlar için Tavsiye Edilecek Başeserlerden Her son bir Başlangıçtır , Oyun Her zaman Devam eder Tempo Her Zaman İyidir Hayat Monotonlaştığında Kansere Dönüşü verir Ömür Yavaş Yavaş öldürür insanı, Veronika'nın Asıl sebebi'de buydu aslında Yavaş Yavaş ölüyordu, Mücadele Ruhunu Kaybedince İnsan Ölüm ve yaşam arasındaki çizgide sallanıp durur ne fani hayata nede ölüme aittir, Hayata Dönmek İçin Bir Neden Ölmek İçinde Gerçek Bir Sebep Bulamaz İnsanoğlu. İncelemenin Başında Söylediğim gibi İnsan Kendini Değil İçindekileri öldürmek İster, Veronika Bilmeden De Olsa Kendi içindekilerini Öldürmeyi Başarmıştı Ve Yeniden Doğuma Ulaşmıştı . "Kendi dünyasında yaşayan herkes delidir. Şizofrenler, psikopatlar, manyaklar.Yani, başkalarından farklı olanlar." "Keşke herkes kendi içsel deliliğini bilse ve onunla birlikte yaşamayı öğrense. Dünya daha kötü bir yer mi olurdu? Hayır insanlar daha yürekli, daha mutlu olurlardı."
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2020102,3bin okunma