#SebastianFitzek
#Terapi 314 sy
"Dünyada belirsizlikten daha zalimce bir şey yok."
--------------------------------------------
▪️Bu akşam kalemi ile ilk kez tanıştığım, her sayfası akıllara zarar, kafa karıştırıcı , hatta bol bol akıl oyunları ile okuyuculara beyin jimnastiği yaptıran, son ana kadar acabalarla karşı karşıya bırakan ve bütün tezleri çürüten, bolca sağ gösterip sol vuran Sebastian Fitzek'in ''TERAPİ'' kitabının yorumu ile geldim..
Bir şizofrenin ,gördüğü hayallerin gerçekle bağlantılı olması mümkün müdür ???
Yazarımız işte tam olarak bunu ele alıyor...
Kitabımız gerek olay akışı / kurgusu, gerekse yerlerin ve mekanların tasvirleri, gerekse ters köşenin de ters köşesi finali ile başarısını resmen taçlandırıyor..
Yazarımız, hikaye de insanın kafasını öyle bir karıştırıyor ki akıl oyunları ile ne olup bittiğini yada nasıl biteceğini hiç bir şekilde kestiremiyorsunuz ve bu kadar akıllara zarar, oyun içinde oyun, kurgu içinde kurgu olan bu hikayeyi nasıl toparlayıp bir sonuca bağlar derken yazarımız altın vuruşu ile kafamızda oluşan acabalarla dolu soru işaretlerini gayet net bir şekilde biz okuyuculara cevaplarını tatmin edici bir şekilde sunuyor..
Kendinizi son ana kadar bir labirentin içinde göreceğiniz tam çıkış yolu buldum derken sil baştan yaptıran sınırları zorlayan harika ötesi bir piskolojik gerilim...
Leonardo Dicaprio'nun BAŞLANGIÇ ve ZİNDAN ADASI filimleri tadında bir kitap okumak istiyorsanız kaçırmayın derim
------------------------------------------------------------
Kitabımızın konusuna şöyle bir değinirsek;
Psikiyatrist Viktor Larenz'in 12 yaşındaki kızı Josy tanımlanamayan bir hastalığın pençesindedir.
Josy doktor muayenehanesindeki tedavi sırasında,ardında hiç bir iz bırakmadan ortadan kaybolur.
Dört yıl sonra,Josy'in babası psikiyatris Viktor Larenz,bu trajediyle başa çıkabilmek için Kuzey Denizi'nde bir adada inzivaya çekilir.
Bir gün güzel bir yabancı ,ona sürpriz bir ziyarete bulunur.
Anna Spiegel kendini yazar zanneden, olağandışı bir şizofreni türünden muzdariptir..
Kitaplarında yaratığı karakterler gerçek hayata karşısına çıkmaktadır.
Son romanımda da,tanımlanamayan bir hastalığa sahip küçük bir kızın,ardında hiç bir iz bırakmadan ortadan kayboluşunu yazmıştır.
Peki ya, Anna'nın son romanındaki kız Josy ise ....‼️
Munchhausen Sendromu ise başkalarının kendisi ile daha fazla ilgilenmesi için kendisine zarar veren bir kişidir. Bu insanlar, hasta olduklarında daha fazla ilgi toplayabileceklerini öğrenmişlerdir.
-----------------------------------------------------------
KİTAP ALINTILARI
Tahmin etmekle bilmek arasında yaşam ve ölüm bulunmaktadır.
⏱️ Ben size hikâyemi anlatacağım, siz de.."Evet?"
"Bana özgürlüğümü vereceksiniz. "
Ölmüştüm. Gerçi nefes alıyor, arada sırada bir şeyler yiyor ve içiyordum. Hatta günde bir ya da iki saat kadar da uyuyordum. Fakat artık var değildim.
⏱️ Umut, insanın ayağına batan bir cam kırığı gibidir. Ayağında bulunduğu müddetçe, attığın her adımda canını yakar. Çıkarılıp atıldığında ise bir müddet kanar, iyileşmesi biraz zaman alır fakat sonunda yürümeye devam edersin.
Neden ölüm daima soğuktur?
⏱️ Varolan bir şeyi arama. Eksik olan şeyleri bulmaya bak!
Gerçeği anlamak, önceden bilinmeyen sayıda parçayla oynayan bir yapboza benzer. Ancak mozaiğin tümü bir araya getirildiğinde ortaya çıkar.
⏱️ Yapbozun bütün parçaları önümde duruyordu zaten fakat ben kördüm.