Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 24 Haziran 2022 12:08 İNSAN,NERENİN YERLİSİDİR? "
Programını izlemekten çok büyük keyif aldığım genç yazarın 19 bölümden oluşan kitabını okurkende aynı keyifi aldığımı söylemeliyim. Bu adam yazmak ve anlatmak için doğmuş.
Ben mesela,profesyonel insanlara acıyorum.İlişkileri sevgi değil çıkar üstünedir.İşleri yolunda gider ama tutkuları yoktur.Herkesin dikkatini çeker,gözüne girerler ama aslında ölü doğmuşlardır..
️Okumaktan ve dinlemekten ennn keyif aldığım bölümler "Yazarların Tuhaf Özellikleri " ve ""Hangimiz Deli"" bir ayraç koyup imtina ile bakınız
7. Bölümden bir alıntıdır;
---Bugünlerde bildiğiniz gibi üniversiteye giriş sınavları yapıldı.Epey bir sınavdan geçiyoruz hepimiz:Lgs,Ygs,Yds,Ales,Kpss vs.vs. Ve mevzubahis sınavlar ve eğitim sistemi olduğunda benim hep, aklıma gelen bir mektup var.
Almanya'da yaşayan Yahudi bir lise müdürü,her eğitim yılı başında öğretmenlerine şu mektubu gönderirmiş:
"'Ben bir toplama kampından sağ kurtulanlardan biriyim. Oradayken,iyi eğitilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar,işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler,lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar gördüm.Eğitimden bu nedenle kuşku duyuyorum.Sizlerden isteğim şudur:öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın.Egitiminiz bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin.Okuma,yazma,matematik, ancak o zaman önem taşır.
İnsan denen şey tam bir muamma.Eylemlerimizin sebep ve sonuçları her zaman göründüğü gibi olmuyor.Hepimizin içinde sevgi ve merhamet olduğu kadar öfke,ego ve kibir de var. Yapmamız gereken ise bunlardan olabildiğince uzaklaşmak