Öncelikle merhaba,
İlk olarak baş karakter kızımızdan bahsetmek istiyorum. Çok güzel ve ince bir ruha sahipti bana göre. Düşünüş tarzını, isimleri insanlara etiket olarak yapıştırılmaması gerektiğini düşünmesi ve her seferinde Baran tarafından farklı isimler taşıması hoşuma gitti.
Baran'a gelecek olursak çok fazla şey yaşamıştı. Ben hem kızın hem de Baran'ın kendi içlerinde yaşadıklarını daha derin okumak isterdim açıkçası.
Olaylar bakımından bazı şeylerin eksik kaldığını hissettim. Özellikle kitabın sonu belirsiz bir şekilde bitti. Belki yazar hayal gücüne bırakmış istemiş olabilir fakat ben Baran'ın kızın hastalığını öğrendiğini, son zamanlarını nasıl geçireceklerini ve tepkilerini okumak isterdim. Ayrıca Baran'ın kızı hatırlayıp hatırlamadığı da tam olarak belli değildi. Bunlar da biraz kafada soru işareti bıraktı açıkçası.
Anlatım ve akış olarak NG Kabal'ın kitapları zaten akıcı ve güzel şekilde ilerliyor fakat ben yine kızın çok uzun iç konuşmalarının biraz daha kısa tutulmasını isterdim.
Yine de farklı bir açıdan bakmak için üzerinden belli bir süre geçtikten sonra kitabı tekrar okumak istiyorum. Belki kaçırdığım şeyleri görür ve karakterleri daha derinden anlayabilirim.