2022 5. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2022 16:33
*SPOİLER* Ne desem, ne yazsam bilemiyorum. Kitabı bitirdikten sonra hem hüzünlü hem de çok karışık hissediyorum. Daha ilk sayfalardayken, Henry'nin Dorian'ın kafasını karıştıracağını düşünmüştüm. Maalesef öyle de oldu. Bu yüzden Henry karakterine başlarda sinirliydim ama sonra fark ettim ki tablodaki ilk değişiklikten sonra bu yolda ilerleyen Dorian'ın kendisiydi. O ilk değişiklikten sonra çoğu şey gözümde Dorian'ın kendi tercihine indirgendi. Dorian'ın böyle bir güzelliği olmasaydı, bu dileği gerçekleşmemiş olsaydı, Basil'ı bir kez olsun dinleseydi her şey farklı olur muydu? Belki. Ama ben pek sanmıyorum. Başka bir yolda ilerlese bile bana göre Dorian özünde yine aynı kalacaktı. Belki daha korkak olurdu. Yine de olanlar için başkalarında suç bulmaya devam ederdi. (Böyle kesin yargıda bulunmam aslında çok saçma) Kitapta en çok üzüldüklerimden biri Basil'dı. Ölmeden önce korkunç bir gerçekle yüzleşmek zorunda kaldı.Bir mezarı bile yoktu üstelik. Onun kısımlarını severdim. Henry'nin dediklerini de severdim ama bir yandan çoğuna katılmazdım. Henry bana her ortamda olması gereken ama söylediklerinin çok ciddiye alınmaması gereken insan tipi gibi geliyordu. Her ne kadar bazı dediklerinde gerçeklik payı olsa da. Son olarak kitabın sonunu sevdim. Aslında ilk başta Sibyl'nin kardeşi tarafından vurularak öldürülür sanmıştım ama bu şekilde bitmesi daha çok yakışmış sanki.
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202399,1bin okunma