Puan vermedi·308 syf.····Okunma: 20 Mayıs 2022 14:12 Herkese öncelikle merhaba. Bugün sizlere bir kitap ile geldim. Portakal Ağacı...
Bana göre kitapta mantık hataları vardı. Ne kadar yazım yanlışı görmesem de mantık hataları gözüme battı ister istemez. Bunlardan biri 6 yaşında olan Çağan karakterinin yaşından oldukça büyük ve olgun konuşması. Bence bu kısım iyileştirilebilir. Çünkü okurken sürekli sen çocuksun bu ne konuşmalar deyip durdum açıkçası. Onun dışında mesela olay akışı biraz basit olduğu için sonraki olayları ister istemez tahmin edebiliyordum. Biraz daha detaylı ve karışık olup bizlere ters köşe yaptırabilirdi. Çağan’ın Miray’a yazdığı mektup kısımlarında ister istemez sıkılmadım değil. Çok aşk vardı be. Yine de kitabı beğendim yazarımızın kalemine sağlık. Bu arada biraz da kitaptan bahsedecek olursak;
Çağan 6 yaşında olmasına rağmen birçok büyük insandan mantıklı konuşan bir çocuktur ve sevgi dolu bir ailede büyümektedir. Çağan’ın Ali adında bir de yakın arkadaşı vardır. Ali onun sırdaşı dostudur. Uzun lafın kısası yedikleri içtikleri ayrı gitmez.
Bir gün mahalleye bir ailenin taşınması ile hayatları kısmen de olsa değişir. Hem iyi anlam da hem de kötü anlamda. Üstelik bu taşınan ailenin gizemli tarafları da mevcuttur. Çağan bu gizemli tarafı merak edip keşfe çıkınca her şey değişir.
Acaba bu değişen şey ne?
Merak ediyorsanız kitabı okumanızı tavsiye ederim. Kitap ve mutlulukla kalın.