2022 23. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2022 21:26
Brontë kardeşlerin kitaplarını her zaman sevdim. Ama bu aralar tüm kitaplarını okuma, ne yazdılarsa haberdar olma isteği içindeyim. Agnes Grey, kitabını ne zaman aldım hatırlamıyorum. Başlayıp bitirmek şimdiyeymiş... Agnes  Grey, ailesinin yaşadığı maddi zorluklar üzerine mürebbiye olarak bir ailenin yanına yerleşir. Kitapta aslında ailelerin davranışlarının çocuklar üzerindeki etkisine dair güçlü bölümler var. Ailelerin sözleri, kararları çocuklarının davranışlarını nasıl olumlu ve olumsuz yönde etkiler bunu gözlemliyoruz. Özellikle ilk bulunduğu evin oğlu Tom, ailesin tüm davranışlarının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. İkinci gittiği evde kendi yaşına yakın evin kızlarıyla olan ilişkisini görüyoruz. Agnes, kendi halinde, iletişimden ziyade sakin ve dingin bir hayatı yeğleyen bir karakter. Kitap okumayı seviyor. Arkadaş edinmektense eski arkadaşlarına özlem duyuyor. Kitapta Agnes'in sosyal hayatla ilgili düşüncelerine de yer verilmiş. Bazen etrafında olanları anlamlandıramayışına da. Son olarak da Agnes'in karşısına aşkın çıkışına şahit oluyoruz. Bu naif ve zarif karakterin aşık olunca nasıl bundan kaçamadığına şahitlik ediyoruz. Ben kitabı İngilizce halinden Wordsworthclassics den okudum. Genel olarak kitabı beğendiğimi söyleyebilirim.
Agnes GreyAnne Brontë · Dejavu Publishing · 2011132 okunma