Seri biterken tüm taşlar yerine oturuyor
2022 3. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2022 00:00
**Sadece filmi izleyip hiç kitaplarını okumamış bile olsanız, bu son kitabı direk okuyun. Onlar hortkuluk parçalarını yok ederken, siz de kendi kafanızdaki eksik parçaları tamamlayacaksınız. Harry Potter serisi benim için çoğu şeyin başlangıcı olmuştur. 2001 yılında ilk kez sinemaya gittiğimde izlediğim film harry potter serisinin ilk filmi olan felsefe taşıydı. O günden beri harry potter serisini takip ederim. Filmlerinin de kitaplarının da yeri ayrıdır. Ölüm yadigarları kitabına gelirsek en çok hoşuma giden tarafı filmde anlatılmayan kısımların kitapta detaylı anlatılmasıydı. Mesela Snape ile Lily'nin aralarındaki ilişki nasıl başlayıp bittiği kısmı daha iyi anlatılmış. Filmde maalesef bu bölüm kısa anılar şeklinde geçiştiriliyor. Ancak söylemeden geçmeyeyim filmde de bir çok kısım hoşuma gidiyor. Özellikle filmde hortkulukları Harry'nin hissetmesi filmin sonunu daha anlamlı hale getiriyor. Bunun haricinde Ron'nun kendini ailesinin yanında göstermesi, Hermione'nin kendi akibetlerine göre ailesini bulacak şekilde büyü yapması daha filmdeki eksik parçalardı. Şunu da söylemeden geçmeyeyim Harry'nin aldığı kararların bir çoğu Dumbledore'un yaptıklarından çıkardığı dersler sonucunda oluyor. Kitapta Dumbledore filmden çok daha farklı işleniyor. Dumbledore'un eskiden yaptığı hatalar yer etmiyor. Daha söylenecek çok şey var da spoiler olmasın.
Harry Potter ve Ölüm YadigarlarıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 200728,8bin okunma