···Okunma: 07 Temmuz 2022 00:00 Yazar, betiğin henüz başındayken sonunu bizlere sunmakta fakat sonunun nasıl sebepler neticesinde geliştiğini bizler üzerinde merak uyandırarak sunmaktadır. Bunu yaparken de biz yani okurlarla bir nevi irtibat halindedir. Merakımızı cezbedecek şeklinde bizi kendine bağlamakta ve bir bakıyorsunuz ki kitabın son sayfasındasınız. Biz okurların ona sormak istediğimiz soruları adeta duyar gibi kendisi sorup bunu cevaplamaktadır.
Behice Hanım, bana birazcık Bihter'i anımsattı. Bihter en azında Behlül'ü sevdiğini itiraf ettikten sonra kendini öldürüyor. Behlice Hanım neden Mustafa Paşa'ya vardığını anlatmasa da her dönemde olduğu kadınlar erkekleri servetleri için tavlıyorlar. Bazen para da mutlu etmediğini görüyoruz. Behice ilk başta Sıtkı'yı sevdiğini Mustafa Paşa'ya anlatsaydı belki Sıtkı'ya kavuşurdu. Şartlar ne olursa olsun insan sevdiğini demeli ve mal mülk için zombilere varmamalıdır çünkü her şey para değildir.
Sinesaf, hem dizi uyarlamasındaki hem de romandaki Necla karakteri gibi değildir. Necla, sevdiğini başkasıyla paylaşan kadın iken Sinesaf ise cariye olmasına rağmen aşkı için hanımına karşı çıkıyor. Sıtkı'yı onunla paylaşmak istemediğini mertçe ve cesurca dile getirdi. Behice Hanım'dan Sıtkı'nın koynuna girme teklifi bekliyordum okuduğum sırada. Behice de insanı ters köşeye yatıran bir karakterdir. Ben de Sinesaf gibiyim çünkü sevdiklerimi başkalarıyla paylaşmayı sevmiyorum. Önce ben ve sonra diğerleri gelmelidir.
Alıntılama yaptığım okurların isimleri yazmadığım onlardan özür diledikten sonra onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum çünkü aklın yolu biridir. Her biri duygularıma ve düşüncelerime çevirmen olmuşlar. Dizinin adı "SITKI" olsun diyerek dizi uyarlaması köşeme davet ediyorum. Uzun öykü günümüze uyarlandığında Emekli albay Mustafa ve Behice'nin evine üniversite okumak için Sıtkı geldiğinde kurgu başlıyor. Mustafa rolünde Talat Bulut, Behice rolünde Beren Saat, Sıtkı rolünde Kıvanç Kasabalı ve Sinesaf rolünde ise Fahriye Evcen oynarsa çok güzel bir dizi olur. Okuduğumuz bu romanı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
#BetikEli #ÖlümAllahınEmri #AhmetMithatEfendi #TürkiyeİşBankasıKültürYayınları #Kitapyorumu #UzunÖykü #OlayÖyküsü #Aşk #Güzellik #Paragözlülük #Hizmetçilik #KitapTavsiyesi #KitapTutkusu #KitapOkumakÇokGüzelŞeydir #OkudumBitti #Bookstagram #Bookstagramer