·416 syf.····Okunma: 09 Temmuz 2022 00:00 İlk incelemem bu kitap. Nedeni aslında kitabın yazılmak için yazılmış olması. Ve karakterlere yeteri kadar değer verilmemesi. Ayrıca yazarın "After" serisini okumuş olmasından şüpheleniyorum. Tessa ve Hardin nasıl salakça ve nasıl toxic bir "ilişki" yaşadıysa Alya ve Sarp aynı ilişkiyi yaşamış.
Konuya gelelim sonra spoiler kısmına geçeceğim.
Alya isimli karakterimiz yaşadığı kötü günler sonrası il değiştirir ve Altın Çağ Üniversitesi'ne kayıt yaptırır. Ama yurtta sistemden kaynaklı bir sıkıntı çıkınca yurtta kalamaz ve kiralık ev aramaya başlar. Umutsuzca yürürken kiralık oda ilanını görür ve bu odada kalmak ister. Ev sahiplerinden biri olan Enes ile tanışır ve odaya da taşınır. Ama evin diğer sahibi şu "küstah,gizemli,yakışıklı" çocuk olan Sarp ile anlaşamaz ve olayla gelişir.
(Ayrıca kitap 2017 çıkışlı ve 2018 yılında 'muzır içerik' sınıfına alınıyor. E bi zahmet diyelim.)
--S P O İ L E R--
*Sarp ve Alya bir iş çıkışı Sarp'ın motoruyla eve giderken ışıkta duruyorlar ve bir motorsikletli, de bunların yanında duruyor. Çocuk diyor ki 'Kız güzelmiş.' sonra da ekliyor ve diyor ki "Yarış yapalım kazanan kızı alsın." pardon da bu kız mal falan mı? Ya da kendi aranızda alıp vereceğiniz bir süs eşyası? Ve tahmin edin bakalım erkeğimiz ne diyor; "Tamam.". Bu cümlede mantık bulan biri varsa açıklayabilir mutlu olurum. Ama şükredelim ki Yakışıklı çocuğumuz yarışı kazanıyor. Alya'nın aklına ise kendisinin bir mal gibi bahsedilmesi ve kendisinin mal olmadığını hatırlatması gibi olaylar gelmiyor ve diyor ki "Ne yani kaybetseydin beni ona verecek miydin?" Ama yakışıklı çocuğumuz durur mu durmaz tabii ki de. " Ama kaybetmedim güzelim" diyor ve Alya erimeden direkt süblimleşiyor.
*Kitabı ayakta tutan iki kişi var ve bu iki kişi Giray ve Enes'tir. Aksini iddia eden etmesin. Peki sonda ne oluyor? Doğru tahmin. Enes ölüyor. Abi öldürdün öldürdün bari insan gibi bi sahne yaz çocuğa. Öldüre öldüre de Enes'i mi buldunuz yazar hanım? Onun yerine Jilet'in sürünmesi daha mantıklı. Bu tür kitaplarda illa birinin öldürülmesi gerekiyor demek ki.
*Kitap sadece argodan oluşuyor. Yani demem o ki kitaptaki argo kelimeleri çıkarınca 10 sayfa falan ya kalır ya kalmaz.
*Açık ilişki yaşıyorlar ama sadece Sarp. Yani Alya gayet sadık ama abi çocuğun mazereti daha beter "benim kalbim yok güzelim. kimseyi sevemem". Sevmediğin insana dokunmayacaksın o zaman koçum.
İLK İNCELEMEMİZ BİTTİ UMARIM OKUMUŞSUNUZDUR ÇÜNKÜ BAYA OLDU KJFJKR