Neil Gaiman'a Yeni Başlayanlara En İyi Seçenek
2022 37. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2022 00:00
Neil Gaiman beni şaşırtmayı asla bırakmıyor. Kitaplığımda okunmamış yüzlerce kitap varken ve ne okusam bilmezken uzun zamandır Neil Gaiman okumuyorum demiştim. İlk okumaya başlayacağım zaman kitabın pek beğenilmediğini görüp ertelemiştim. Ama kitap daha ilk sayfalardan beni etkilemeyi başardı. Öncelikle bir gerilim kitabı olacağını düşünmemiştim. Hafif bir Koralin havasında gerilimi var ama bazı yerlerde anlıyoruz ki asla çocuklara göre yazılmış bir kitap değil. Sadece Neil Gaiman'ın kaleminden çıkabilecek yetişkinlere özgü bir peri masalı. Kitapta da yazıldığı gibi, "Yetişkinler için yazılan hikayelerin neden özel olduğunu hiç anlayamıyordum; başlangıçları yavaş gelirdi. ...Bana sorarsanız büyüklerin Narnia'yı, gizli adaları, kaçakçıları ve tehlikeli perileri okumak istememesi akıl alacak şey değildi." Bir çırpıda bitecek, kolay ama bir o kadar da sürükleyici olay örgüsüne sahip tatlı bir kitap. Neil Gaiman seviyorsanız kaçırmayın, ilk kez okuyacaksanız bence Yıldız Tozu ve Kıyamet Gösterisi gibi kitaplarından çok daha iyi bir seçenek. Neil Gaiman üslubunun sıkıştırılmış versiyonu.
Yolun Sonundaki OkyanusNeil Gaiman · İthaki Yayınları · 20201,720 okunma