Martin EDEN - Jack LONDON (Okumadan Ölmeyin!)
2021 116. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2021 14:17
Tam, "Dur, daha yeni tanıdım seni!" derken kitabın bitmesiyle ellerimden kayıp giden bir arkadaş oldu Martin Eden benim için. İncelememe başlamadan önce bir itirafta bulunmak istiyorum:
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025134,7bin okunma
··9 alıntı·
22 +1'leme
268bin Gösterim
Bazı kitaplar özlenir, bazı kitaplardan kopmak zordur, dönüp dönüp iç geçirilir. Üzerine o kadar kitap okudum, aklım hâlâ Martin Eden'da.
Önceki 4 yanıtı göster
Bir başka kitap bulur, bir başka şiire tutunurum dedim. Bundan daha iyi bir yapıtta bulunur elbet. Fakat her çabam, okuduğum her kitapta hissettiğim eksikliğin aklımla, kalbimle Martin' de kaldığını yüzüme bir tokat gibi çarptığını hissediyorum. Yeni bir kitap bulamam, başka bir şiire tutunamam. İlk okuduğum andan itibaren Martin' le aynı sokaklarda gezip, aynı denizde karanlığa gark oluyorsam o da arkamdan gelecektir. Başka bir şey umma zati.
12 yanıtı göster
Bu kitaba 9 puan verirken neden beni durdurmadınız!
Hocam incelemenizi okumak harikaydı. Bir kez daha Martin Eden'i okumuş kadar oldum. Ufku açıldıkça, gözündeki toz pembe perde de kalktı Martin'in.. Malum son da okuyan herkesi buruk bırakmıştır eminim. Hocam mesaj atmaya çalıştım sırf şu kitaplığa bir maşallah çekmek için. İncelemeniz de takdire şayan. Varolun. Sevgiler saygılar.. Not: Ruth, Eyşan'dan bile beter :)
Önceki 2 yanıtı göster
Siz Ezel'den örnek verince ben de Acı Hayat'tan devam ettim. 😊
1 yanıtı göster
En çok da kendi hayal kırıklıklarımıza yeniliyoruz
En çok...
Kesinlikle hayatımdaki en iyi kitaptır MartinEden…
Bu yorum görüntülenemiyor