2022 63. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2022 11:02
#Okudukbitti #BuBaşıNeYapalım? #SuatDervişOkumakAyrıcalıktır #SuatDerviş #286Sayfa Fatma ve Fafa müzik eğitimi için Almanya’ya gitmek için yola çıkmıştır. Yolculuk esnasında bir valiz karışıklığı patlak verir. O dönem moda olan sarı renk valizler birbirlerine karışır. Fatma ve Fafa otele vardıklarında karışan çantayı açtığında içinde kesik bir kadın başı görürler. Fatma ve Fafa şok halindedir. Bu başı ne yapalım ‼️ Ne yapacaklarını düşünürken kapıyı Alman polisi çalar. Trende başı kesilerek öldürülen kadının soruşturması kapsamında ifadeleri alınacaktır. O dönem Almanya’da bir seri katil dolaşmaktadır. Alman devleti kesik başlı kadının katilini bulana yirmi bin Mark ödül verecektir. Beyaz Rus İvan Rabakoviç ise ödül için katilin peşinde iz sürmektedir. İfade veren Fatma ve Fafa bir resepsiyonda trendeki yoldulardan biriyle rastlaşır. Tevfik Mahmut Fatma’yı ilk gördüğü andan beri büyük bir hoşlantı durmaya başlamıştır. Tevfik Mahmut Fatma’ya trende karışan sarı valizin kendilerine ait olduğunu söyler ve geri ister. Fatma büyük şok içerisindedir. Zira nasıl öldürül kafasını kesip valizinde taşımasını bu denli serin kanlı anlatabilir diye. Tabiri caizse kendiyle savaşarak büyük bir hayal kırıklığı içerisinde valizi Tevfik Mahmut’a verir. Ancak Tevfik Mahmut valizi açtığında kesik başı görünce en az Fatoş kadar şok olur‼️ Bu Başı ne yapalım Katil kim büyük ödülü kim alacakkarışan diğer sarı valizlerin içerisinde neler var Veee nihayet bir Suat Derviş polisiyesi okumak nasip oldu. Diğer tüm kitaplarında olduğu üzere bu eserinden de oldukça zevk aldım. Kendi adıma bu kitaptaki kadın kahramanların diğerleri kadar güçlü ve baskın olmadıklarını söyleyebilirim. Olay akışı ve kurgusu son derece güzeldi. Bu kitabında en çok dikkatimi çeken karakter Tevfik Mahmut diyebilirim. 1931 yılında yazılıp 1934 yılında tefrika edildiğini düşününce bu başarıyı taçlandırmamak haksızlık olur diye düşünüyorum
Bu Başı Ne Yapalım?Suat Derviş · İthaki Yayınları · 202261 okunma