·128 syf.····Okunma: 20 Haziran 2022 07:23 Şartlar ne olursa olsun, bu can bu bedende olduğu müddetçe direnişime devam edeceğim.
Olurda ruhum bedenimi terk ederse şehit; yok bedenimde kalmaya devam ederse yine şehit olurum. Ama ilkinden farklı olarak ‘Yaşayan Şehit' olurum…”diyen Abdullah Galip Bergusi'nin kaleme aldığı bu eseri bir hücrede yazmıştır.
İsrail tarihinde 67 müebbet ve 5200 yıl hapisle en çok ceza verilen kişi olmuştur.
Yazar için kitapta bahsetiği kahramanlar hayalini, özgürlüğü ve zaferin mutluluğunu yansıtmaktadır.
Özgürlüğün Fecri mücahide bir genç kızın kalemsiz ,kağıtsız yazılan hatıralarıyla dolu bir direniş öyküsüdür.
Ürdünlü Macidenin Filistine gelin gitmesiyle direniş hikayesi başlamıştır.
Macide ve eşi İsmail tek bir ruh olup tek bir inaç ile bu dünyadan bir şey beklemeyen hayelerini ahirte saklayan bir çiftlerdir.
Bir o kadar zor ve imrenilesi bir hayat tam bir teslimiyetin ve direnişin örneğini vermiştir.
Eşi İsmail fiziksel olarak direniş gösterirken Macide direnişin sadece fiziksel olarak değil manevi olarakta nasıl gerçekleştirebileceğimizin örneğini vermiştir.
Kitabı okurken kendi olmak istedigim beni bulmuş olabilirim.
Okurken insan farklı hal ve duygulara kapılıyor mutluluğu,acıyı,ayrılığı,özlemi,nefreti ve azmin ne olduğunu insana hatırlatıyor.
Bizim düşünmeye dayanamazken anlatılan bu olaylar ve daha fazlasını ne yazık ki birileri yaşamış ve hala yaşamaya devam ediyor.
Senaryo aynı sadece yıllar farklı pek çok işgal altındaki müslüman ülkelerde binlerce Macide var ve onlar var oldukça da direniş hikayeleri yazılmaya devam edecek.
Rabbim Filistin'de geçmişten bu güne şehit olanların ruhunu şad eylesin.
Aynı şurda yaşamak duasıyla...