Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

DİJİTALLEŞME, SOSYAL MEDYA ve RİSK TOPLUMU
"Güvenlik firması Kaspersky Lab’in Şubat ayında açıkladığı rapora göre 1 milyar dolarlık soygun genel olarak parola ve oltalama saldırıları üzerinden gerçekleşmiştir. Bilgisayar korsanları (Hacker’lar) dünyanın dört bir yanındaki bankalardan çalışanların göz ardı ettiği adımlar nedeniyle yıllarca para çalmışlardır. Bilgisayar korsanları
·
320 görüntüleme
Adem okurunun profil resmi
"Sosyal medya insanları bağımlı hale getirmektedir. İnsanlar sosyal medya hesaplarında çok fazla zaman geçirmektedirler. Bireylerin aile ve sosyal yönleri, sosyal medyada fazla vakit geçirdikçe zayıflamaktadır. Ayrıca sosyal medya hesaplarında fotoğraf ve video paylaşımından dolayı, mahremiyet alanı ihlal edilmektedir. Ayrıca sözü edilen kullanım, başka insanların sosyal medya kullanımını, tamamen yanlış kullanmaya teşvik edebilmektedir (Siddiqui vd. 2016: 74). Sosyal medya kullanım süresine bakıldığı zaman, özgüveni düşük olanlar için sosyal medya kullanımının daha fazla olduğu görülmektedir. Benlik saygısı yüksek olanlar için sosyal medyada daha fazla vakit geçirmek, sosyal çevresi ile ilgili memnuniyeti azaltır. Benlik saygısı düşük olanlar için ise, arkadaşlar dışında hayatın her alanında olumsuz etkileri söz konusudur (McDool vd. 2016: 20). Toplumsallaşma süreci zayıf olan bireylerin sosyal medyada daha fazla vakit geçirdiği görülmektedir. Toplumsallaşma sürecini başarılı bir şekilde geçiren bireyler gerçek dünya ile sanal dünya arasındaki farklılıkların bilincedirler."
Adem okurunun profil resmi
"Günümüz dünyasında bireylerin aşırı internet ve sosyal medya kullanımı yalnızlığa sebep olmaktadır. Sanal âlemde yaşamak ve sanal âlemde sosyalleşmek, bireylerin gündelik yaşamda gerçek hayat ile bağlantısını kesmektedir. Sanal âlemde yaşayan bireylerin toplum ve aile bağlantılarının zayıflamasının yanı sıra kendilerine de bir yabancılaşma durumu söz konusudur. Dolayısıyla bireylerin kendilerine yabancılaşması, toplumsal değerlerin yozlaşmasına neden olmaktadır. Kendine ve yaşadığı topluma yabancılaşan birey, özne konumundan nesne konumuna geçmiş bulunmaktadır. Problem çözme becerisinin yerine, olay ve durumlara maruz kalan nesne olarak yer almaktadır. Sözü edilen bu durum, günümüz dünyasında dijitalleşmeyle birlikte gerçekleşmeye başlamıştır. Bireylerin olayların ya da durumların akışına müdahale edemeyen, özne olamayan kişiler olarak konumlanmaktadırlar."
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.