2022 91. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2022 20:36
Yazarla tanışma kitabımdı. Öykü okumayı pek sevmediğim için yazarın bu ilk romanını tercih ettim. Konusu ve anlatış biçimi çok iyiydi. Yazarın öykülerini bilemiyorum ama yazar roman yazma konusunda oldukça başarılı bence. En beğendiğim noktası sonuydu diyebilirim. Böyle vurucu sonları seviyorum. İşin aslı romanın başlarında çokca denizcilik jargonu kullanıldığından dolayı romanın içine net giremedim fakat daha sonra baya açılıyor roman ve dediğim gibi sonu en sevdiğim sondu . Yazarın öykü kitaplarını da merak etmeden duramadım .
Deli İbram DivanıAhmet Büke · Can Yayınları · 20212,831 okunma
Her köyde bir deli vardır ama, deli deli midir? Yoksa deliliğe mi vuruyordur? Sonu gerçekten enfesti 😇
Son zamanların en çok sarsıntı yaratan Deli İbram Divanı romanının merkez üssü Köstence bununla birlikte roman İzmir’in kılcallarına kadar giriyor. Bu romanın detaylı bir incelemesini son videomda gerçekleştirdim. Linkini buraya bırakıyorum: youtu.be/5wGG3loh3XA Zamanında tanışma fırsatını da yakaladığım kitabın yazarı Ahmet Büke'ye bu muhteşem romanı için teşekkür ediyorum. Romanı şu sorular üzerinden inceledim: o Roman 1950’li yıllarda geçmesine rağmen bize neden bugünü hatırlatıyor? o Romanın adı neden “Deli İbram Divanı”? o Balıkçı ile Demirci Asım’ın Trajik Hatası Neydi? o Romanda bizi ne şaşırtıyor? o Bana Neyi Hatırlattı? o En Sarsıcı Cümle! o En Gerçekçi Cümle! o En Üzücü Cümle! o Romanın Finali ya da Roman Neyi Eleştiriyor?