Asar'ın Evlatları
2022 57. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2022 01:37
Tek derdimin yarım saat sonra başlayacak olan sınava yetişmek olduğu bir günde, başıma böyle şeylerin geleceğini kim bilebilirdi ki? Ama başıma böyle şeyler geldi işte! Önce gökkuşağı renklerine bürülü, gökyüzüne uzanan lanet bir merdivende haftalarca aç, susuz kalmak; sonra da hiç tanımadığım yaratıklar, tanrılar ve yarı tanrılarla dolu bir okulda okumak! YORUMUM; Fantastik türünde yazılmış bir kitap. Ama baştan küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum. Lütfen kitabı okumadan önce Türk Mitolojisi hakkında küçük bir araştırma yapın. Bilginiz olmadan kitabı okumaya kalkınca kafanız çok karışabilir ve bazı karakterler ve özellikleri size absürt gelebilir. Anlam kazanması için bilgi edinmeniz gerekiyor. Kitabın içeriğinden bahsedeyim size biraz. 17 yaşında üniversite öğrencisi Barış'ın etrafında dönüyor kurgu. Barış ev arkadaşı Orhan ile beraber bara gidip biraz kafa dağıtmak isterler. O gece orda Barış alkolü fazla kaçırıp bazı olaylara sebebiyet verince kendisini dayak yerken buluyor. Ama ne dayak öyle böyle değil dayak yemek var bir de dayak yemek var. Ama bu işte bir terslik olduğunu fark ediyor Barış sarhoşluğuna veriyor o gece. Haşatı çıkınca hastaneye yatırılan Barış yine çok ilginç bir şekilde acı hissetmiyor tıpkı sarhoş olduğunda dayak yerken acı hissetmemesi gibi. Hastaneden çıkmak için ayaklanirken arkadaşı arıyor ve sınava yetişmesi gerektiğini söylüyor ve Barış için serüven burda başlıyor. Saatlerce yürüyüp bir yere varamadığınız oldu mu hiç? Barışın oluyor, üniversitenin gökkuşağı renkleriyle boyanmış merdivenlerinde kısır döngüye hapsolan Barış çıkış yolu için her yolu deniyor. Ama nafile 13 gün boyunca döngüden kurtulmak için sürekli fikir üretirken şans bu ya ince bir detay fark ediyor ve merdivenlerin sonunda Barışa yeni bir kapı açılıyor. Olaylar silsilesi hız kesmeden devam ediyor ve Barış yeni bir dünya ya giriş yapıyor bu dünyayı anlamanız için işte tam burda Türk Mitolojisi devreye giriyor. Sizce o dünya da Barışı ne bekliyor? Barış bu yaşananlar karşısında neler hissetti? Kitabın sonunda ne oldu Barış kendi dünyasına mı döndü yoksa o dünya da mı kaldı? Onur Çalcalı Asar'ın Evlatları
Asar'ın EvlatlarıOnur Çalcalı · Luna Yayınları · 050 okunma