Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 25 Temmuz 2022 10:13 "Kan kokusu almış bir köpekbalığından daha tehlikelisi rant kokusu almış bir makam kollayıcısıdır."
Kulağa korkunç geliyor değil mi? Kitabı okurken benim de yüreğim dayanmadı. Ülkece bütün yaşadıklarımızı yazılı bir şekilde önümde görünce ağlamak istedim.
Kitapta meclisin nasıl işlevsizleştiğini, idari denetimin nasıl zayıfladığını, medyanın nasıl ele geçirildiğini, kurum ve kuralları nasıl çıkarlara göre oluşturulduğu, mahkeme kararlarının tanınmadığı, benim paramla gösterişli bir hayat yaşayıp da beni kuru ekmeğe nasıl muhtaç ettiklerini açık bir dille rakamlarla, tablolarla,belgelerle okudum.
Adil bir vergi sistemi toplumsal huzur ve adil gelir dağılımı açısından ne kadar önemliyse toplanan vergilerin kullanılacağı kamu harcamalarının saydam, dürüst, şeffaf ve etkin bir şekilde yapılması da bir o kadar önemlidir.
Belki hayal gibi gelebilir ama huzur içinde yaşamak mümkün. Keyifli okumalar dilemek isterdim ama fazlasıyla kızacağınız bir kitap.