2022 18. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2022 12:47
B-A-Y-I-L-D-I-M Konumuz çok tatlı. İki ana karakterimiz var. Nick ve Charlie. İkisinin tanışma hikâyesi diyebiliriz sanırım. Çok hızlı geçti? Tanıştılar ve kitap bitti diyebilirim hatta. Ama yine de çok güzeldi. Eğer bir günde bitebilecek bir kitap istiyorsanız (Gerçi bir saat desek daha doğru olur.) kesinlikle bir bakın derim. Ön yargıları olanlar için de şunu demeliyim ki: bir şans verin. İnanın bana Nick ve Charlie'nin hikâyesinde boğulmuş bulacaksınız kendinizi. İlk başta emin olamadım başlasam mı diye. Okursam tepki çeker miyim diye. Ama sonrasında bunu önemsemediğimi de fark ettim. Çünkü ben kendimce farklılıklara sıcak bakan bir bireyim ve böyle de olmaya devam edeceğim. Sizce aşk çocuk yapmaktan mı ibaret? Gerçekten asıl önemli olan şeyin bu mu olduğunu söylüyorsunuz? Aşk demek hayatının geri kalanını geçirmek istediğin kişiyi seçmek demek. Onun uğruna ölmek demek. İnsanlar gerçek aşkın tanımını bilseler işte o zaman gerçekten aşık olmadıklarını anlayacaklardır. Aşk her şeyi barındırabilir içinde. Bir kadınla erkeği ya da bir erkekle bir erkeği ya da bir kızla bir kızı. Hayvanlar da aşık olabilirler. Bizim sorunumuz aşık olmayı fazla sınırlamamız. Sadece bir kadınla bir erkeğin aşk yaşayabileceğini düşünmemiz. Ama yanılıyoruz. Aşktan önce sevgi vardır ve bir insan istediği her şeyi sevmekte özgürdür. Ben cansız bir varlığa aşık olsam bu kadar sorun çıkarmazsınız eminim. Ben artık bu kalıp yargıların kırılması taraftarıyım. Size desteklediğimi söylemiyorum. Saygı duyduğumu söylüyorum. Ve sizin de yapmanız gereken şey bu. İşte biz bu yüzden cahilleşiyoruz, eskiyoruz, çürüyoruz, yıpranıyoruz... Salın artık insanları da onlar da hayatlarını yaşayabilsinler. Kim bilir belki de siz onları linçlerken onlar mutluluklarını bulurlar ve siz de kendi mutluluğunuz yerine başkalarının kendi kalıp yargılarınızdan çıkıp sizin yapamadığınızı yaparak hayatlarına devam ettiklerini gördüğünüzde kendi hayatınıza kendiniz son verirsiniz. Sizce de artık az da olsa humanist olma zamanı gelmedi mi?
Heartstopper, Vol. 1Alice Oseman · Selfpublished · 20182,163 okunma
Bu okuduğum ikinci yazın oldu. Son zamanlarda anlayışlı saygılı düşünceli naif insanların varlığından şüphe duymaya başlamıştım . Eh bu yazını okumak tebessüm yarattı bende. Teşekkürler 🤍
Defne...
Asıl ben teşekkür ederim. Bir katkım olmuşsa ne mutlu bana.