160 syf.
10/10 puan verdi
Selam ben geldim yine sizlere okuyucuyu beklentisinde ters köşe yapan muhteşem bir kitapla geldim. Ters köşe olduğumuz kitapları çok severiz değil mi? Bu kitap öyle böyle değil ters köşenin çarpılarak artmış hali ve beni şok eden bir kitap. Şöyle ki başlamadan ve sayfalar ilerledikçe kitap 3 kahramandan İhsan, Celil ve Esra etrafında bir tarafta yollar kesışecek ve bitecek gibi gelmişti bana. Bundan gayri artık başladığım kitaplara önyargı ile başlamayacağım sizlere söz veriyorum diyebilirim. Konusuna gelecek olursam; İlk bölüm İhsan'ın ailesi, çocukluğunu ve henuz 15 yaşında arkadaş kurbanı olarak cinayetten hapishaneye düşmüş gencimizi anlatıyor. İkinci bölüm ah kahrolasıca Celil'i anlatan yazarımız Celil'in kindar, hırslı,egolu, kalleş, şe...z.... ne desemki daha arkadaşını dostum dediğine oynadığı oyunlar sevdiği kızı elinden almak için yapmadığını bırakmayan adi herif hak ettiğin yeri buldun geberesice....... Kusuruma bakmayın dostlar Celil'e çok kızgınım. Bir dostluğu yok eden kim varsa karşısında dururum her yaşantımda. Veee..... Son bölüm Esra.... Babasının işadamı olması iflasın eşiğinde olmasıyla gönlü İhsan'dayken adi bir herifin teklifini sırf babasının kötü hallerini görmemek için evet diyen Esram... Yüreği güzel sevgisi buyuk kuzum.... İşte 3 bölümden anlayacağınız gibi spoieler verdim diyebilirim ama asıl bomba bu bölümlerin sonunda.... Buraları hem okuyarak hem de sorularıma cevap arayarak anlayacaksınız? İhsan hapishaneden nasıl çıktı? İhsan annesine kavuşabilecek mi? Esra'sının düğününde neler yaşanacak? Sessiz sedasız hapishanede kitaplar okuyan İhsan neler çevirdi? İşte bu İhsan'ın çevirdikleriyle son söz EDEN BULUR olur ve sevenlere bir ömür mutluluklar diyebilirmiyiz? İnanın bu yazdıklarım spoie bile değil asıl ters köşe bunların arasında gizli. Evet mutlaka ama mutlaka okumalısınız dediklerim arasında olan kitabı okuyun
Gemlik'e Doğru Denizi Göreceksin
Gemlik'e Doğru Denizi GöreceksinKadir Turan · Fihrist Kitap · 202219 okunma