Whodunit kralı geldi hanıııım…
2022 24. kitabı
Mahallemin çiçekçisinin ‘Selin hanım sevdiğin çiçekler geldi, koş!’ deyip, elime tutuşturduğu buketim, (bu defa ücret almadı) gözlüğüm, AirPods’larım ve kulağımda Louis Armstrong’un beni başka alemlere götüren hoş sesi, bilgisayarım, günün yorgunluğunu benden alan sade ve şekersiz kahvem ve elimde güzel bir kitap. Balkondayım, hava güzel. Alex’le muhabbet ettik baya. Kendisi şimdi gitti, zihnimde güzel anılar bırakarak… #sekizdedektif için hem roman hem de öykü kitabı diyebilirim. Hem birbirinden farklı ve şaşırtıcı yedi öykü okuyoruz hem de kitabın kahramanlarının bu öyküler hakkındaki sohbetlerini. Aslında polisiye yazmak isteyenler için de güzel ip uçları var kitapta. Julie Hart, keskin zekalı ve akıllı bir editör. Beyaz Cinayetler adında, içinde yedi cinai öykünün bulunduğu eski bir kitabı keşfediyor ve daha geniş bir kitleye ulaştırmak için yeniden yayımlamak adına yazarı Grant McAllister ile irtibata geçiyor. Bu öyküleri beraber gözden geçirirken Julia öykülerde bazı tutarsızlıklar fark ediyor. Grant bu bu kusurları okuyucuyu test etmek için mi koydu yoksa sakladığı bir şeyler mi var? İşte Julia, yazar Grant’le beraber çalıştığı süre boyunca bambaşka bir gizemi ortaya çıkarıyor ve kitaba adını veren sekizinci dedektif oluyor. Neden yedi öykü var ama kitabın adı Sekiz Dedektif derseniz işte sebebi bu. Whodunit seviyorsanız lütfen okuyun. Minnettarlığınızı daha sonra postun altına yazarsınız Bence çok seveceksiniz #alexpavesi @ithakiyayinlari #sekizdedektif #okudumbitti #mertdoğruer #matematik #polisiye #dedektif #polisiyeroman #polisiyeöykü #polisiyekitaplar #polisiyeokumakayrıcalıktır #kitap #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #kitapaşkı #kitapsevgisi #bookstagram #book #booklover #booknerd #bookaddict #booklove @polisiyeokuyankadinlar
Sekiz DedektifAlex Pavesi · İthaki Yayınları · 202239 okunma