Mankell asla pişman etmez…
2022 29. kitabı
#mankell asla pişman etmez. #kuzeypolisiyesi terimini bize kazandıran yazarların başında gelir #henningmankell . Kitabı 1998 de yazdığında #worldwideweb in ilk günleri olduğundan biraz da kehanette bulunmuş aslında. Okuduğum her Mankell kitabıyla kendisine biraz daha hayran oluyorum. Okuduğum tüm kitaplardan sonra farkettim ki #wallander i çok fazla önemsemeye başlamışım. Bu kitapta çok fazla kuşatma ve saldırı altında kalıyor, bu da kendimi hasta ve stres altında hissetmemi sağladı. Cağnım Wallander’a bir şey olacak, kılına zarar gelecek diye ödüm koptu. Bir taksi şoförünü öldüren ve gıdım pişmanlık emaresi göstermeyen iki genç kız yakalanır. Sadece para için öldürdüklerini anlatırlar ama Wallander zerre inanmaz. Bu sıralarda bir ATM önünde bilgisayar uzmanı bir adamın cansız bedeni bulunur. Kalp krizi olduğu düşünülür ama adamın sigorta şirketinin yaptırdığı kontrollerde kalbinin çok sağlıklı olduğu öğrenilince şüpheli ölüm olarak incelenmeye başlanır. Polis merkezinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle merkezi kilit sistemi bozulur ve şüpheli kızlardan biri kaçar. İzini kaybettiren kız bir elektrik kesintisi esnasında trafolardan birinde ölü bulunur. Aynı elektrik kesintisinde bir de ölü adamın cesedi morgdan çalınınca Wallander bu iki olayın bağlantılı olabileceğini düşünür ve öyle bir komplonun peşine düşer ki akıllara zarar. Wallander dünya çapında bir felaketi önlemeye çalışırken kendisine kurulan komplolarla da baş etmek zorunda kalır. Son iki kitap kaldı, biraz keyifsizim o nedenle. Ne yapalım, en kötü baştan tekrar başlarım @ayriksikitap #güvenlikduvarı #firewall #henningmankell #kurtwallander #kuzeypolisiyesi #polisiye #polisiyeroman #polisiyekitaplar #polisiyetutkunları #polisiyeokumakayrıcalıktır #polisiyekitap #polisiyeedebiyat #okudumbitti #kitap #kitapönerisi #kitapaşkı #kitapsevgisi #kitaptavsiyesi #bookstagram #book #booklover #bookstagrammer #bookblogger #bookworm @polisiyeokuyankadinlar @_kitapp_dunyasii @kitaprepost1 @yazarlarkitaplar
Güvenlik DuvarıHenning Mankell · Ayrıksı Kitap · 202246 okunma