2022 25. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2022 00:45
(ilk incelemem lütfen yazının ne kadar estetikten uzak olduğu konusunu görmezden gelin) Dostoyevski'nin ne kadar harika bir yazar olduğu hakkında saatlerce konuşabilirmişim gibi hissediyorum yine. Olayları okuyucuya aktarmadan önce hazırladığı zemin, kurduğu bağlantıların hepsi çok hoşuma gitti her satırda ayrı hayran kaldım bir insan nasıl bu kadar zekice cümleler kurabilir diye kendi kendime sormadan edemiyorum. Kitaba gelicek olursak büyük bir Dostoyevski hayranı olarak hapishane günlerinde yaşadığı sıkıntıyı, üzüntüyü, yalnızlığı, çaresizliği kısacası her türlü hissi onun kaleminden okumak beni ayrı bir yazara bağladı. Tek hayal kırıklığına uğradığım nokta Dostoyevskinin idam cezasına çarptırılması ve son dakika bu cezadan vazgeçilmesiyle ilgili en azından bir sayfa da olsa bir şeyler okumak isterdim. Yine de konu olarak herkese çekici gelmese de her Dostoyevski severinin en azından onu biraz daha iyi anlayabilmek adına okuması gerektiği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Şimdiden herkese iyi okumalar
Ölüler Evinden NotlarFyodor Dostoyevski · Can Yayınları · 201518,6bin okunma
harika bir inceleme💖