2022 16. kitabı
Herkese selam! Tek solukta okuduğum bir kitapla geldim sizlere. Muhtemelen çoğunuz bu kitabı okumuş, ya da bir yerlerde karşılaşmışsınızdır. Küçük prensi hep daha küçük yaşlarda okumam gerektiği savunulurdu ve bu zamana kadar okumadığım için garip karşılanırdım. Demek ki okumak bugüne nasipmiş Küçük Prens hakkında yorum yapmak pek haddime düşmez diye düşündüğümden size kitabın konusundan bahsedeyim. Küçük Prens kendi galaksisinde, kendi dünyasında tek bir gül ile yaşayan küçük bir çocuk. Bir gün başka galaksileri gezmek için gülünü tek başına bırakıp yolculuk yapmasını anlatıyor. Ama bu yolculukla anlattıklarında anlatmak istediği, vurgulamak istediği şeyler o kadar çok ve anlamlı ki.. Gerçekten her yaştan herkesin mutlaka ama mutlaka okumasını tavsiye ediyorum. Tek kelime ile mükemmel bir kitaptı. Kitapta postitlediğim beğendiğim bir sürü alıntı oldu ve hepsi o kadar anlamlıydı ki alıntılara, anlatmak istediği şeylere, Küçük Prens'in gülü ve tilki ile olan arasındaki bağa resmen kalbimi bıraktım ah ah Küçük Prens diye diye okudum. Asla son okuyuşum olmayacağından eminim defalarca okunup o duyguları tekrar hissettirecek bir kitap. Hala okumadıysanız kesinlikle okuyun. Buraya kadar okuduğunuz bana vakit ayırdığınız için teşekkür ederim bir sonraki yoruma kadar kendinize iyi bakın okur kalın hoşça kalın. .
Küçük PrensAntoine de Saint-Exupéry · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025279,9bin okunma