2022 120. kitabı
Tannhausu; bir televizyon dizisi olan Dark'ta, Zamanda Yolculuk adlı kitabın yazarı. Bu kitap dizinin esinlendiği kitap. Bu sayede bailayan Tannhaus yolculuğu diğer kitqplarından iki tanesi ile devam edecekti. İlki Anatolien Günceleri oldu. Yazarın Türk mitolojisine olan merakı, yazarı böyle bir kitabın oluşturulmasına yer açmış. Açıklama kısmında kitapta geçen maceraların( evet bir dedektiflik. Hatta Sherlockvari bir dedektiflik. Hatta ve hatta bir bölümde, Sherlock Holmes repliği bile kullanılan bir dedektiflik) hızlıca bir sona vardığı anlatılıyor ve bunu, her macerada görmek mümkün. Nedir bu sona hızlıca varmak? Şöyle; okuyucu olarak istiyoruz ki kitaplardaki maceraların en hareketli kısımları daha aytıntılı olsun. Bu sayede adrenalini yaşayabiliriz. Buradaki hızlı son, kitabı, olaylar başlamadan önce anlatılan giriş kısmı ile bir tutuyor neredeyse. Oldu bittiye geliyor maceralar. Her macerada sonun, nasıl biteceği aşikar. Yakışıklı kahraman kızı kapar. Hollywood filmlerinden, yabancı dizilerden, kitaplardan, mitlerden esintilerle dolu. Türk destanlarına, mitolojisine, efsanelerine fantastik bir pelerinli kahraman yerleştirin ya da günümüzdeki özenti, bıkkınlık, uzak asya meditasyonlarıyla soslanmış bir karakter yaratın ortaya çıkacak kitap biraz da masalla servis edilince bu kitap olacaktır. Çocuk kitabı olmaması için hiçbir sebep yok. Toksa bu çocuk kitabı mıydı?
Anatolien GünceleriH.G. Tannhaus · Theseus Yayınevi · 202049 okunma