·120 syf.·
2022 10. kitabı
Arthur Conan Doyle
8.3/10 · 18,1bin okunma
Yasemin Taş
Öncelikle kitap iki bölümden oluşuyor ilk bölüm bittiğinde olayın arka yüzünü inanılmaz merak etmiştim.ikinci bölümde ise olaydan çok alakasız bir konuya daliyormus gibi geldi ancak sonlara doğru aradaki bağlantıyı çok iyi bir şekilde anladım.Sherlock'un okuduğum ilk kitabı polisiyede Agatha benim için ilk sıradadır.cok sadece akıcı bir dile sahip akıp gitti mantık çözümlemeleri çok zekice ve olaylar akıllıca kurgulanmış.ilk bölümde Sherlock ve Watson'un tanışma hikayesi ve olayı cozmedeki iş birlikleri burada sherlock'a rakip iki dedektifimiz daha var.Tabii ki onun gibi olamazlar. Olayın içine girmek gerekirse de zengin bir iş adamı ile sekreterinin gizemli bir şekilde sıra sıra ölümü.Bunun tabiki sebebi Jefferson'un hayatı boyunca intikam alma güdüleri ve bunu sonunda başarması .Olayda bir baba ve kız etkin bu iki karerkter tam olucekken belli bir din etrafında şekillenen Morman denilen dine mensup kisiler tarafından kurtarılıp kendi dinlerini benimsemeye çalışıp dinin gereklerinden bir olan birden fazla kadın ile evlenme geleneğine sadık olmazlarsa öldürülecek olan ferrier kızının sevdiği adam yani Jefferson ile kaçmaya karar veriyolarla kız ve babası yakalanıyor baba oluyor kız evlendiriliyor evlendirilikten 1 ay sonra oluyor ve Jefferson'un sevgilisinin evlendiği adamı öldürmeye aşıyor kendisini. Ve son olarak okuduğum birçok polisiye roman okumuş olmama bağlayarak biraz arka planda kaldığını söyleyebilirim.Roman sürükleyici ve gayet akıcı beğendim.