2022 35. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2022 01:09
“Geçmişe gidebilseydiniz ama yalnızca kahveniz soğuyana kadar orada kalabilseydiniz ne yapardınız? Bir şehrin ara sokaklarındaki küçük bir kafe, içinde yer alan özel bir sandalyeye oturursanız seçtiğiniz bir zaman dilimine geri dönebiliyordunuz. Kafenin ad Funiculi Funicula idi ve geçmişe gitmek için uymanız gereken bazı alışılmadık kurallar vardı: 1- Sadece kafeyi ziyaret eden kişilerle buluşabiliyorsunuz. 2- Ne yaparsanız yapın şimdiki zamanı değiştiremiyorsunuz. 3- Kafeye girdiğinizde bir müşterinin orada oturuyor olmaması gerekiyordu. Oturmak için onun kalmasını beklemeli, oturduktan sonra yerinizden kalkmamalıydınız. Geçmişteki süreniz, kahveniz fincana doldurulduğu anda başlıyordu ve kahve soğuyunca sona eriyordu. … Peki ya siz, bu şartlar altında geçmişe yolculuk etmeyi ister miydiniz? Geçmişe gidebilseydiniz kiminle buluşmak isterdiniz?” Belki geçmişe gidip bugünü değiştiremiyoruz ama yarın henüz yaşanmadı ve bunu yazmak bizim elimizde. Kitap aslında tiyatro oyunundan romana çevrildiği için bir roman olarak değerlendirilmeden okunmasını tavsiye ederim. İçerisinde 4 farklı hikaye yer almakta. Bazı ritüellerin her hikaye içerisinde yeniden tekrar etmesi okurken sizi biraz sıkabilir. Benim keyif alarak okuduğum bir kitaptı.
Kahve Soğumadan ÖnceToshikazu Kawaguchi · Epsilon Yayınevi · 202110bin okunma