2022 37. kitabı
İnsan sadece yalnız olabildiği sürece bütünüyle kendisi olur; demek ki yalnızlığı sevmeyen, özgürlüğü de sevmez; çünkü insan ancak yalnız olduğunda özgürdür. " Arthur Schopenhauer Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar, Arthur İnsanları arkadaş canlısı kılan, yalnızlığa ve yalnızlık içinde kendi kendilerine katlanma yeteneksizlikleridir. Arthur Schopenhauer Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar, Arthur SchopenhauerDüşünsel zenginlik taşıyan konuşmalar ya da düşünceler, yalnızca düşünsel zenginliği olan topluma aittirler: Sıradan toplumda bunlardan adeta nefret edilir; çünkü sıradan toplumun hoşuna gitmek için kesinlikle sığ ve bön olmak gereklidir. Bu yüzden böylesi toplumlarda kendi kendimizi ağır bir biçimde yadsıyarak, kendimizi ötekilere benzetmek için benliğimizin dörtte üçünden vazgeçmemiz gerekir." Arthur Schopenhauer Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar, Arthur SchopenhauerGeri çekilelim Ve bizi arayan zamanla buluşalım... Stefan Zweig Dünün Dünyası, Stefan Zweigİnsanın çocukken yaşadığı dönemin havasından kanına karışan şeyler, hiçbir zaman ondan ayrılmıyor.
Dünün DünyasıStefan Zweig · Martı Yayınları · 20202,678 okunma