2022 19. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2022 00:00
Standart bir hayatı olan Nova, hiçbir zaman inanmadığı o şehir efsanesi gerçekleştiğinde ne yapacağını şaşırır. Nereden geldiği belli olmayan muhafızlar onu, en yakın arkadaşı Ayzer'i ve diğer birçok insanı zorla başka bir boyuta götürdüğünde efsanenin gerçek olduğunu kabul etmek zorunda kalır. Elementel adı verilen bu boyutta Hava, Ateş ve Toprak olmak üzere üç krallık vardır. Su krallığı ise yıllar önce Su Lord'unun öldürülmesiyle yok edilmiştir. Artık Elemental'deki hiçkimse "Deli" şu krallığını anmaya cesaret bile edemez durumdadır. Her krallık gelen yeni insanlar arasında varislerini bulma ümidi taşırken ilk iki varis ortaya çıkar. Su krallığını yok eden Toprak krallığının varisi Ayzer ve Su krallığının varisi Nova... O artık herkes için yok olmuş "Deli" krallığın Deli varisidir... Yazarın diğer kitaplarından okuduklarım olmuştu ve genel anlamda dilini, yazış şeklini beğenmiştim. Bu kitabı da beğeneceğimi biliyordum ama bayılacağımı tahmin etmiyordum. 672 sayfa nasıl bitti anlamadım. İkinci kitabı okumaya başlayacağım ama bitmesini asla istemiyorum. Daha başlamadan biteceği için üzülmeye başladım. Fantastik dendiğinde favorim her zaman kurt adamlar olmuştur ama kitapta kurt adamlar anlatılsa bile bu kadar haz almazdım herhalde. Daha önce hiç burçlar üzerine kurgulanan bir fantastik okumamıştım. Özgün konusu cidden çok hoşuma gitti. Yazarın kitapta anlattığı yerleri kafasında mükemmel şekilde kurgulaması ve bunu bize mükemmel bir şekilde betimlemesine bayıldım. Nova, değişik bir karakter. Bazen dur durduğun yerde işte, sokma başını belaya diyor insan ama aslında bunu Nova'dan beklemenin saçmalık olduğunu da biliyor bir yandan. Neticede o deli su varisi kızın damarlarında var delilik. Nova'nın deli sıfatını  kolayca kabul edip herkese "çekilin deli geliyor, deli size gününüzü gösterecek" şeklinde kafa tutmasına bayıldım. Ayzer bana göre aşırı pasif kaldı ama o noktada da karakter farklılıkları girdi devreye. Onun yerinde Nova olsa nasıl davranırdı bilemiyorum. Nova'dan tam bir balık burcu dengesizliği var çünkü Veee kitabın asıl adamı olarak sunulan Deli Su krallığı Lord'u Arın... kitabı okuyan herkes ona bayılıyor ama ben o kadar da bayılamadım. Su grubu bir burca ait olmama rağmen kendimi yakın hissettiğim Lord olamadı ne yazık ki... Arın'da sevdiğim tek şey deli deli herkese kafa tutması ve asla korkmaması. Gerçekten hiçkimseden korkusu yok adamın. Her ne kadar bir şekilde yeterli gelmese bile Nova'yı sahiplenmesi, sürekli arkasında durması ve onun için herkesten hesap sorması aşırı hoşuma gitti. Ve benim için asıl oğlan olan Ateş krallığı Lord'u Daren' e gelelim. İnanılmaz bir karizma, inanılmaz bir çekicilik, inanılmaz bir mizah, inanılmaz bir gizem.. Daha Elemental'e geldikleri ilk an Nova ve Daren'i shipledim ama çok umduğum gibi gitmedi işler. Daren de her şey mükemmel, aşırı çekici bir adam ama gel gör ki Arin'da olan o korumacı tavır Daren'de çok yok. Genelde hep izleyen, uzak kalan ya da kızı o durumların için bizzat kendisi sokan bir tip. Tam Daren'i tutmaktan vazgeçtiğim nokta da ağzından çıkan bir cümleyle yeniden onu tutmaya başladım. Kitap tek kelime ile mükemmeldi. Türk yazarlarımızdan böyle güzel fabtastikler okumaktan üç beş kat fazla haz alıyorum.
Lordlar ve VarislerN. G. Kabal · Martı Yayınları · 202210,3bin okunma