"Eğer birini seviyorsan onu serbest bırak. Dönerse senindir."
2022 27. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2022 18:15
8 verdim... Bu sefer müziklerinden değil de yazar duyguları daha iyi geçirdiği için bu puanım. Spoiler içerir uyarısını da baştan yapayım. Nereden başlasam bilemedim açıkçası... Xander'ı ilk iki kitapta havalı, işinde gücünde, ailesine bağlı, aşktan elini eteğini çekmiş ve sadece günübirlik ilişkilerle yoluna devam eden ama biri olarak görmüştük. Kendi kitabında neden böyle biri olduğunu, travmalarını, büyük aşkı Ivy'den neden ayrıldığını ve ondan gizlenen gerçeklerin açığa çıkmasını okuyoruz. Hatta Dahlia'yla tanışmalarında ona neden kötü davrandığının bir diğer içyüzü de bu kitapta açıklanıyor. Kitabı bir Xander bir Ivy'den okuyoruz. Kitap boyunca Ivy'nin neden Damon'la olduğunu asla anlamadım. Yani tamam iş ilişkileri falan var ama ona karşı ne hissettiği net verilmemişti diye düşünüyorum. Mesela gerçekten ondan hoşlanmış mıydı (kendisinden neredeyse 20 yaş büyük biri) yoksa hislerin olmadığı tamamen mantık üzerine bir ilişki miydi? Xander'ın, Ivy'nin yanlış anlamasını düzeltmeyip onun kariyeri için ayrılmaya bahane olarak görmesi olgun bir bakış açısıyla tabii ki saçmalık gibi geliyor ama karakter bu kararı alırken hem ağır bir travma geçiriyordu hem de 18 yaşındaydı. Sonrasında da öğrense bile bu saatten sonra ne olacak diyerek senelerce bunu sürdürmüş. Ivy'yi gerçekten çok sevdiği ve onu düşündüğü belliydi, o yüzden bir şey diyemiyorum. Xander ve Ivy tam kavuştu dedik ama yine araya Damon girdi ve ortalık karıştı tabii ki. Bu kadar kolay olması beklenemezdi zaten. Ivy'nin aldığı karar da tıpkı Xander'ın bir zamanlar aldığı karar gibi sevdiği insanın geleceğini korumak uğrunaydı. Ha mantıklı mıydı orası tartışılır ama üzerine çok düşünmedim açıkçası. Ama Ivy evliyken ki bu evlilik kağıt üstünde olmasına rağmen ısrarla öteki adam olmak istemeyerek ona dokunmayan Xander'dan razıyım ben. River'ım da arada bu kitapta görünüp abisine destek oldu. Dahlia'yla ikisini ara ara da olsa bu kitapta görmek güzeldi. Ama başlarına gelenlere gerek var mıydı cidden yazarcığım? Yani Dahlia zaten bütün ailesini kaybetmiş bir tek River var yanında tekrar bir kayıp neden mesela? Yazara en çok kızdığım nokta bu oldu. Xander'ın gerçekleri de başka bir boyut. İlk başta çok zorlama geldi şu başkasının çocuğu olması olayı ama sonrasında hikayeyi annesinden dinleyince kafama yattı. Yani olabiliyor maalesef böyle şeyler. Ama Nick'in bunu kabulleniş şekli çok güzelmiş, direkt bir bebeğimiz olacak demesine düştüm. Çünkü her insanın bunu yapabileceğini sanmıyorum. Ve onun başına gelenler de gerçekten çok üzücüydü. Aslında çok başarılı olup da Damon yüzünden başarısız bir insanmış gibi yaşayıp ailesinin de bu yüzden darmaduman olması büyük acımasızlık. Xander'ın babasını affedip mezarında içini dökerek duygularını paylaşması çok güzeldi, bütün yüklerinden kurtuldu adeta. Öz dedesinin bu kadar iyi bir adam olup da asla torunuyla tanışamamasına da üzüldüm. En azından onunla tanışmasını ve iyi bir ilişkileri olmasını isterdim. Gerçeklere Bell'in ne tepki verdiğini okuyamadık ancak River'ın, Xander'ın öz abisi olmamasına verdiği tepki çok güzeldi. Tam da ondan beklendiği gibi. Bell'in hisleri de çok farklı değildi muhtemelen, ama ona da yer verilsin isterdim. Olaylar tahmin edilmesi zor olmayan, okunması akıcı ve yine bol cinsel içerikli sahne bulunan bir kitaptı. Serinin diğer kitapları çevrilmemiş. Yani iyi mi olmuş kötü mü bilemedim çünkü hiç Ben ve Bell okumak isteyeceğimi düşünmüyorum. Ben'i hiç sevmedim Bell de keşke kendi hayatına bakıp Ben'i geride bıraksaymış. Sanırım yazar Dahlia ve River'a da son bir kitap yapmış ama hem çevrilmemiş zaten hem de hikayesi bitmiş bir çifte ayrılık rüzgarları estirmenin mantığı ne yani artık. Benim hayalimdeki Dahlia ve River birkaç sene sonra bir çocuk yapmış ve mutlu mesut yaşıyor şuan. Kısacası çerezlik, ağır kitapların arasına sıkıştırmalık bir kitap arıyorsanız bu seriyi okuyabilirsiniz. ^^
Aşk
Hayata DönüşKim Karr · Yabancı Yayınevi · 2016111 okunma